.

Konco-konco

Time is Money

Tuesday, October 4, 2011

adoi..

adoi..adoi..adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi adoi... (dh macam main piano pulak tekan keybord..haha cube try..LOL)


sarat nye dada menanggung rase..mule la hati berat bagai dihempap Klcc.arghhh....adoi adoi adoi doi...cmne nk lepaskan rase yg xsedap ni.adoi adoi la lagi..

nk cite pape pun tersekat, spy byk..ish. adoiyai..apply keje, sume no feedback..aleh2 company yg applied tu classm8 lelaki yg dpt. klu cenggini habis 1 class dak laki dh employed baru ade chance utk kami2 yg pmpn la, cenggitu ke?harapnye begitu...

kamu2 gurl yg dh employed sgt beruntung, kamu ade kelebihan, easy bitsy access to facilities, ade akak, abg area KL, so mudah utk merebut peluang yg ade...tp bagi kami2 yg jauh, miskin dina...apekan daya, hanya mencuba care traditional...

tapi traditional2 kami pun, kami tetap berusaha gigih..heiyarhhh...cume korg advance setapak ke depan..

so, be patient TNH..kamu dh usaha, kamu redha dan tawakal saja lah, jgn cemburu...xbaik, mase kamu akan tiba, =)

Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

3 comments:

Leana said...

keje biasa2 la dulu, dont make so many xcuse ye utk ini.. *jgn nk kecik ati org ckp gini,kenyataannye pilihan yg awk ada kalau tak dapat keje tetap kan kan :)

ILI said...

ntahnye...kje je pape dlu...cam salesgirl pun xpe...kje kilang ke, kje kfc ke, pzza ke, m'd ke....dpt gak wit skit2 dari xdek lgsung...besenye ble kte dah kje, kje mcm2 kan dtg pastu...cam kte kan kak lang...start kje trus x ptus2 kje dtg utk kte...

Leana said...

ye betoi tu.. keje bnyak kt luar sana, mampu buat dgn tak mampu buat,rajin dengan tak rajin je.. merata kite keje kak kan.. baru dapat keje tetap ni.. Alhamdullilah.. Tuhan bagi ujian gini mungkin nk tengok kite bersungguh ke tak sebenarnya nk keje dalam situasi mcmni, mungkin kalau sungguh Allah nampak kita nak keje walaupn bukan keje tetap,Allah bukak pulak lepas tu pintu rezeki dapat keje tetap mane la tau.. mcm kak lang dgn kakak ni rezeki Tuhan nk bagi syukur lah.. lepas dah merata rata keje cari pengalaman keje dan hidup ni mcmane susahnye nk dapatkan duit..betul tak kakak..~~~ this is the time you need to face the real world,tak bole manje2 lagi,sensitive or what so eva.. kene strong , you not anymore durun dayah harini mengaji ke etak, huhu..~~ kamu is Tun Nurul Hidayah Binti Abd Rashid, Age : 23 , gradute degree from UitM puncak Alam ,with new personality,confident, mature atitude in what ever situation you need to adapt right now haa, dan ape saje ttg hidup ni terlalu bnyak cabang yg boleh dibuat dan dipilih supaya tidak hanya duduk di stage yg sama sepanjang masa.. you the one who can change your mind setting to accept something that you need to do~~ *peace yo! ^_^v