.

Konco-konco

Time is Money

Tuesday, June 21, 2011

sepi

malam ni...sunyi...dunno wt to do. sepi yg mencengkam ke sum sum tulang. Sunyi seisi alam hingga mendengarkan suare sang semut hitam yg berkeliaran di atas katil ni. Ditemani bunyian cengkerik di tepi tingkap, sambil hanfone terkulai layu di tepi bantal..mengharap ia berbunyi tp hanye tinggal harapan...sepi ni membuat aku terpanggil untuk menaip, menaip tentang ape?Sepi ini menyekat otak ku..nasib baik ade ruangan peribadi ni tp xla terlalu peribadi memandangkan ia terbuka kepada umum untuk dikongsi..ia nya dikatakan peribadi kerane ruangan ni berkisar hanye tentang hidupku. Blog ni aku jd kan diari electronic, arakian kerna buku diary yg selalu dibekalkan abah suatu ketika dulu bukan lg menjadi pilihan aku. Aku meninggalkan zaman buku diary sejak alam sekolah menengah, dimana buku diary terakhir aku hanye terconteng bebrape helai je...syukur Malaysia dan rakyatnye makin maju...bukti?dulu....lap top, sshnye nk dpt..admire mereka yg ade. kini no one of my classm8 at U xde lap top..dulu...susahnye nk cr internet..terpakse pergi Cyber Cafe kt OUG naik bus buat assignment, habis duit dan mase. selepas ade lap top pun, terpakse cari line internet yg hanye ade di ground floor kolej 24 tingkat.sekarang???every one have their own broadband...internet di hujung jari.oke tibe2 macam2 pulak nk tulis..haha. At least terisi kekosongan ht malam ni.
Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

Thursday, June 16, 2011

'Bakal Roomate' =p

hehe...suke lak istilah yg diguna naddy..BAKAL ROOMATE forever.ilex la naddy, bukan xde...tidak ditemukan lg je..tp tu la, mase awal2 masuk uitm dulu, first sem, ketike aku penasaran pas beberape bulan putus cinta, acap kali tertanye2 kat mane la bakal roomate aku ni..aku igt lg kwn aku ckp mase tu, jodoh kite ade je, tp kite xtau die kt mane, ntah2 penah je jumpe cume xkenal lg je. bende tu selalu berlegar kt benak fikiran aku bile aku g ke mane2, eh ni ke jodoh aku?ntah2 yg tu...ntah2 yg ni (sume yg hensem2 lak tu...haha x boleh blah la aku ni~)...yup, ntah2 penah selisih bersentuh bahu pun...

the reality?u know wt..my bf skrg, even xtau la ade jodoh atau x lg, ye la kite mane tau jodoh panjang ke tidak, kite merancang tuhan yg tentukan...berbalik semule psl my bf, haha...xsangke sgt2,,,mase aku tertanye2 kt mane la jodoh aku ni...ntah2 penah selisih bahu ape sume..rupe2nye, mase tahun 2007, time aku penasaran tu...mase baru masuk uitm. and aku pye hostel kt Klang Lame Kolej Alamanda. Rupenye Klang Lame OUG tu area lepak die, mmg selalu la lepak situ..kedai mamak yg dekat dgn tempat aku makan tu pun alahai dekat sgt2..even kedai mamak tu sendiri aku penah mkn...see??betol la kn...hampir 4 tahun menunggu, akhirnye ketemu...huhu, betol kn?sabar ek naddy, xlame je lg =)
Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

Tuesday, June 14, 2011

I'am Job Seekers

fuyooo...dh brape la agaknye job application aku anta online agak2nye..murahlah rezeki hendaknya. Ya Allah, jikalau rezeki ku di langit maka Kau turunkanlah, jikalau rezeki ku di bumi maka Kau keluarkanlah, jikalau rezeki ku di laut maka naikkanlah, jikalau jauh rezeki ku maka dekatkanlah, jikalau dekat rezeki ku maka Kau permudahkanlah, jikalau sedikit rezeki ku maka Kau perbanyakkanlah, jikalau banyak rezekiku maka Kau permudahkanlah mendapatkannya, dan Kau berkatilah rezeki yg Kau berikan padaku...aminnnnn Ya Rabbal 'alamin, selawat ke atas nabi S.A.W.

Allahummasolli'ala muhammad wa'ala alihi muhammad...
Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

Monday, June 13, 2011

Fresh graduate life~


"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

fuhh...rase sgt lain masuk fasa dunia lain...selama 23 tahun setengah jd student, xbiase pulak duk rumah xde hala tuju ni. Sedangkan aku yg duduk 2 minggu xbt ape ni bosan, cmne la org2 yg mmg malas keje tu kn? oh, lupe lak..dorg mane sempat bosan, duit mak, mkn mak, shoping mak. lepak2 dgn kwn...main gitar kt laman, borak2 bwh lampu jln, "hidup penuh aktiviti"..hesh, aku doakan dan aku harap semue kawan2, bloger2 sekalian walhal silent reader blog aku ni doakan la Tuhan membuka pintu rezeki ku seluas2nye, murah lah rezeki aku mendapat keje tetap cepat2 aminnnnn...selawat ke atas nabi S.A.W.

Allahumma solli'ala muhammad, wa'ala alihi muhammad, wasallallahu'ala saidina muhammadin, wa'ala alihi wasohbihi wassallam, aminnn Ya Rabbal 'alamin~
Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos