.

Konco-konco

Time is Money

Wednesday, April 23, 2014

If you smell what the rock is cooking..

Dari kecik2 tengok wrestling..fyi, my hometown at Jengka masa tu, rumah arwah nenek cuma dapat channel TV3. So, xde pilihan lain terpaksa hadap je TV3. That time, antara rancangan TV yg famous macam Pi Mai Pi Mai Tang Tu, WWF, futurama, cite china lama2 like kungfu lewat petang dan lain2..

Actually even xde astro that time, rase heaven je. Sebab banyak masa kanak2 aku bermain dengan alam..aku ni buas sikit, kawan dengan anak jiran lelaki lak tu. Pegi mancing kolam, Pernah sampai ke Ladang sawit mancing kat tali air, berkubang dalam paya, semua permainan traditional kami main, termasuk lah yg modern sikit mcm video tape game, kereta control, kereta dash..huhu..priceless memories.

selalu sgt tgk WWF. Even esok nk UPSR aku boleh layan WWF malam tu. haha! sampai kenal la some of wrestlers like Rikishi Patu, Triple X, Stone Cold, Cane, Under taker, Rob Van Dam, Big Show, Eddie (passed away-heart attack), Jerrico etc.


IF YOU SMELL WHAT THE ROCK IS COOKING??

This quote is refering to what the famouswrestler 'The ROCK' says when he is about to smash into someone.

trademark WWF yg famous masa tu. Dari dulu tertanya apa maksud die. Bile dah besar ni baru nak cari..
Oh baru tau maksud die apa..ingatkan memang die maksud kan ape benda die masak kah3!

"If you know what I'm up to?"

"If you know what I'm saying?"

It basically means 'If you know what's on my mind?'


haha saje nak share pasal quote The Rock untuk entry ni sebenarnya :)

Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

Tuesday, April 22, 2014

Entry bersih sawang blog

Mak aih..lama betol x update blog. ish nk update apa pun xtau bile dah lama2 ni. bkn xde cerita tapi cerita berlori2 sebab lama sangat x update. haha..

btw, kehidupan seperti biasa. Masih di bumi Jengka. Bila nak tukar kerja?hati dan kemahuan dah xde untuk interview mana2 kerja. Putus asa?yee..maybe. Bile kite dah ade kerja yg kita rase boleh bertahan lama, sukar rase untuk melepaskan apatah lagi bila keadaan nya menyebabkan kita dekat dengan keluarga. Tiada yang memahami keadaan ni. Sampai masa aku pergi jugak..

kahwin?serius xtau bila. Cukup duit langsung lah, klu tidak jgn di soal kenapa. Mane ade org suka bertangguh hal2 kahwin. Jgn mendesak.

Lagi?
"emm..dap nye kerusi ni!"

Rindu ADEEB!!!!!!!!! (^_____^)
Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos