.

Konco-konco

Time is Money

Friday, June 12, 2015

Saya Shoping lagi online.. :)

Hai,
Assalam and good day~




Ya, merujuk tajuk entry cmtu laaah..shoping online lagi. Tips nak shoping online ni first tengok page tu aktif ke x. klu setakat post tahun tu ade due, pastu byk post tahun lepas better x payah. Pastu kena tengok die aktif x reply. Then, cari testimoni customer yg dah beli atau terima parcel dgn komen berpuas hati.

Yes, saye dh beli sepasang baju kurung Songket Maharani. Alkisahnya search FB2 penjual online baju kurung sebab nak mencari baju kurung untuk dipakai masa kenduri sepupu nanti. Sebelum ni scroll memang berkenan sangat ke Songket Maharani, ada my feveret colour (ala-ala Emerald Green) Dark Green, tapi memandangkan sepupu tema nye merah/merah bata saye pun beli la warna Magenta sebab selain warne2 tu ada Maroon juga, cume saye ni dh banyak baju warna maroon. Tapi lagi.........uwaaaaa last minit cousin tukar tema kenduri gold belah perempuan-purple belah lelaki. Baju dah beli, menyesal x beli Dark Green! :( ...first page yg saye jumpe ada jual yg habis stok tu jual dengan harga RM95. Then, cari page lagi satu (Baju Kurung Murah RM40) pun stok dah habis. But mybe memang dah rezeki last week scroll page Baju Kurung Murah RM40 dia re-stok Songket Maharani, apa lagi terus fast payment lah hahaha (gelojoh, nak2 RM80 je lagi murah dari first page tadi)...

Pakai je la kan...haha x same tema padan lah muke. Boleh pulak butik tu kate last minute x dapat sediakan warna yg dorang mintak. Nak cancel di katenye burn deposit, macam cipan x perangai?...kepada butik2 di luar sana, jgn buat naye mcm ni, barang hantaran pun dah beli ikut warna asal. Nak maju jaga lah customer.

Baju ni boleh jugak pakai as baju raya, tp tengok la sebab baju raya dah buat kat jiran sebelah hihihi..kain pasang printed batik beli kat Pasar Payang Kuala Terengganu. I am SUPER HAPPY!

Thank you Hana...next time shoping lagi kat page you. Trusted seller, saya recommended sesiapa yang nk cari baju kurung atau dress. Boleh cari di FB Baju Kurung Murah RM40.

Ini lah bajunya :)



Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

Tuesday, June 9, 2015

Cuci Gigi/Scalling....6 bulan sekali pesan doktor gigi :)

Hai,

Alhamdulillah...mission yang berkubur lama tercapai jugak untuk cuci gigi. Aku bukan taknak pergi or takut, tapi mostly sebab segan dengan nurse@doctor sebab gigi banyak sangat plak walhal umur dah tua,yaaa cara gosok gigi aku salah sesangat oke. Tadi doctor tu dah demo ke aku cara gosok gigi sebab plak2 aku banyak terkumpul  kat celah2 gusi.

Jadi pagi tadi awal2 pagi bertolak, sampai kul 8.15am. Alhamdulillah aku org ke-6. First masuk, doctor check keadaan gigi, pastu die tanya nak cuci dulu ke tampal, aku kate cuci. Then, panggil kali ke-2 baru die cuci. Dapat doctor China lady. Pehhhhh ngilu habaq hang, menitik air mate aku. Celah2 gusi...uwaaaaaaaa. Demi nak cantik aku tahan je. Darah keluar banyak gile!

Rase janggal, gigi ku kelihatan slim tanpa plak hahaha..selesai satu kerungsingan and problem. Lega la, mana x lega sebelum ni asyik risau je gusi berdarah + plak tu ade certain tempat jadi hitam yg buat aku takut sangat. So, settle cuci doctor cakap lagi 6 bulan datang cuci lagi (memang sepatutnye 6 bulan sekali, aku ni je last cuci form 3 @ 2003...mak ai!!! tu pun sebab ada kempen KKM, nurse and doktor gigi datang sekolah), pastu doctor suruh datang lagi nanti untuk tampal.

Ingatkan tampal sebatang yg simen tertanggal tu je, doctor cakap ade 3 batang semua yg kene tampal..ish3.



So,for you peeps out there or who read this entry, sila jaga gigi anda. Gosok gigi secara betul( dari gusi ke atas/ke bawah untuk buang sisa di celah gusi/secara bulatan,pilih soft tooth brush, beli floss yang tali tu untuk scale celah gigi sebelum tidur setiap hari). Pergi appointment and cuci gigi setiap 6 bulan sekali (doctor pesan).

Cuci gigi di klinik kerajaan dan swasta amat jauh berbeza harga. Ape2 pun tanya poket. Kalau boleh pergi kerajaan pergi la. Tadi scale gigi RM1 daftar, RM2 cuci gigi yeah!....tampal RM2/batang. Cabut dan lain-lain x sampai la RM5.

Nak buat gigi palsu penuh RM100, separuh RM10 untuk gigi pertama dan RM2 untuk gigi seterusnya :P (baca tadi kat dinding klinik).

TQ!



Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos