.

Konco-konco

Time is Money

Sunday, May 30, 2010

comel,aku suke sgt penguin chilly whilly






aku suke katun ni...penguin die cumil yg a;mat...
penguin chilly whilly woody woodpecker..:)


about chilly whilly:
Chilly Willy is a cartoon character, a diminutive anthropomorphic penguin living in Fairbanks, Alaska, although the species is native only to the southern hemisphere. He was created by Paul J. Smith for the Walter Lantz studio in 1953. The character soon became the second most popular Lantz/Universal character, behind Woody Woodpecker. His name, though nothing else about him, was probably inspired by film actor Chill Wills. Most likely "Chilly" is a comment on the frigid natural habitat of many species of penguins.

video video

Saturday, May 29, 2010

outing rini~




hr ni...setelah berabad lame xberjalan,aku,kak lang n kakak kuar g jln2 kt tloh dgn bdr pusat...

kt bdr pusat de expo cm ala2 jom heboh,sempena perlawanan tomoi tempatan dan antarabangsa...terjumpe la tauke raja lawak tu.pastu akak2 aku serbu booth Gila-Gila,dorg pye feveret buku.pastu kitorg ushar kedai pets,comel giler la winter hamster dgn robo pe ntah hamster,kecik...nk sgt bela,tp xde mase lak nk jage.

pastu kt temerloh g teman akak2 ku beli brg...
sampai kt 1 kedai yg penuh nostalgia, teman akak aku beli baju utk die g BTN,hmmm...nk tau,kedai ni mmg dr kami sek rendah sampai la sek menengah.ni la kedai yg abah and mama akan bwk utk beli baju dan kasut sekolah...kami pggil kedai ni kedai cine panjang ikut abah,abah pgil cmtu..hehe,abah kate,tokey die cine laki tu org N9,kire org kg la..tu sbb abah asek beli kt situ,jd regular customer...tp lepas sume ank2 abah dh besar,kami dh stop beli kt situ....even eman n na masih sekolah,tp dorg sume kn dah moden,mane nk beli kt kedai2 old scool cm kedai ni dh...kn?


kt kedai ni la aku beli kasut sekolah....baju sekolah...beg sekolah...stokin...bile nk bukak sekolah...kt kedai ni jugak lah aku beli uniform pengakap,lencana2 pengakap...sbb anak abah yg ni aktif sgt pengakap mase sek rendah,hehe..selalu meragam nk bende2 pengakap ni...bile masuk sek menengah,meragam lg..hehe,beli baju PBSM pulak,uniform putih pon kt kedai ni...Tq abah~

aku de tgkap some pictures of this shop,memories...da worthest memories...sayaaaaaaaaaaang abah dgn mama~

Friday, May 28, 2010

next sem schedule~

ISNIN
ENV 515-subra
9.30-11.20
bk9
ENV 504-rozms
11.30-01.20
ENV 515
2.30-4.20
bk9









SELASA
ENV 516-rod
08.30-10.20
dkk14
ENV 424-mgm
10.30-12.20
ENV 516
03.30-05.20
env mp









RABU












KHAMIS

ENV 512-subra
11:30 - 01:20
dkk 5
ENV 512-subra
2:30 - 4:20
env mp ll
ENV 424
4:30 - 6:20
ot ergo lab








JUMAAT
ENV 513
9:30 - 11:20
dkk 14
ENV 513
11:30 - 1:20
dkk 14
ENV 513
2:30 - 4:20
env mp









aini...hehe,aku copy~

42 7 ENV512 ENVIRONMENTAL HEALTH ASSESSMENT AND AUDITING 4.0 Kursus Utama Bukan Pilihan
43 7 ENV513 POLLUTION CONTROL 4.0 Kursus Utama Bukan Pilihan
44 7 ENV514 FOOD SCIENCE AND NUTRITION 3.0 Kursus Bukan Utama Pilihan
45 7 ENV515 INDUSTRIAL HEALTH AND SAFETY II 3.0 Kursus Utama Bukan Pilihan
46 7 ENV516 HEALTH AND SAFETY RISK ASSESSMENT 3.0 Kursus Bukan Utama Pilihan








Thursday, May 27, 2010

aku benci jadi final year student!!!

BENCI!!!

kene cari tajuk...ASAP!!!
due date 1 july!!!
kene cari tempat nk praktikal!!!

stressssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!

xsenang lgsg cuti kali ni...ssh hati!

Tuesday, May 25, 2010

lesen...license...yippie!


hohoho...motor kandasssssss...pak JPJ dengki dgn aku..
xpe la,asalkan kete passsssssssssssss~



bile igt blk...lucu giler mase test kete.b4 test,tgk ramai yg xpass bukit...cuak tol.naseb bek la aku xbt hal hr tu,bukit skali jek terus chantek atas line.parking,3 pointer pon lancar jek.incidence yg kelakar nye,mase turun bukit...aku kene kuar dr kete amek form kt tester atas bukit.aku lari la daki bukit nk g kt tester tu...aku pgg la palang tepi bukit tu,skali palang tu tercabut,roboh..."GEDEGANG!!!!!!"..amek ko,bergema 1 driving scool..haha,bantai kene gelak jek dgn cikgu yg jage,tester jpj tu p0n join sekaki gelak kt aku...haha,lawak tol.sape la yg men pasang cincai jek palang tu,kn aku dh jadi mangsa.hesh...malu tol~

Thursday, May 6, 2010

~Overnite~










alrite...semalam syok punye memories...aku join dak2 ni g kg.kuantan...besh sgt..tgk kelip2//

"kelip-kelip ku sangka api, jikalau api mane puntung nye"

hehe...sgt chanteq kelip2 yg duk kt atas pokok berembang(sumber:pak cik pengayuh sampan)...kelip2 ni duk kt pokok ni jek sepanjang sungai tu,dh mcm pokok krismas lak aku tgk,lip-lap lip-lap atas pokok...wihieeeeeeeee....sgt sonok nek sampan waktu mlm tanpe sebarang sumber lampu,hanye bersuluhkan moonlight jek...waaaaaaaaa...the worthest experience i had~

nyaman...damai...sambil menikmati keindahan kelip2 di pokok...pastu,sampan kami ade berenti2 kt tepi pokok tu....then,kitorg p0n main2 dgn kelip2,letak atas tgn...bg terbang,amek...men2...hehe,ceewit cgt~

pas abes tgk...mek jah 1 kete blk,aku 1 kete dgn syud lak plan nk overnite....so,kami berlima syud,mun,enal,kuli n aku p0n kuar lah overnite smpai kul 7 pg baru blk...

tempat2 yg kitorg merayap:
-kg.kuantan
-TGV Kepong (tiket midnite muvie abes,juz sempat ushar abe keje kt TGV jek tgh isi pop corn)
-g kg.baru mkn western food...murah(lepak smpai kul 2 pg)
-nek kete ronda2 smpai putrajaya
-lalu puchong
-pastu sesat ntah mane2
-then, lepak McD setia alam smpai 6.45am

huarghhhh...sgt mengantuk...blk2 terus terjun katil~
sgt letih tp sonok jugak la...hieeeeeeeeee~

Tuesday, May 4, 2010

cam hampagas~

geram tol la tenet cable kolej ni,2 3 hr ni wt taik lak die...xleh men fb xle men fs,blog p0n die block...hr ni baru leh men...dah la aku semggu ni xde mende nk wt...dh la jugak mggu ni mcm2 bende jadik,ter miss byk nk post kt blog...cesss,uitm !@#$$%^&&*!

1&2 May aku g teluk intan perak anta rombongan utk kenduri belah lelaki lak,akak aku nyer kenduri kawen...sabtu bertolak,alang,kak lang,abang,abah,mama,eman,kakak,na,shu n mak lang dtg amek aku kt sini then kitorg g terus perak lalu hgway guthrie tembus kt Bidor...kitorg stay kt umah sewa wak(sedare abg aril),kebetulan mlm tu sebelah umah sewa kitorg tu (pergh...best umah ni,umah kg..tido p0n sejukkk!)...de mjlis tamat latihan silat,de gelanggang silat,dorg wt mjlis tamat silat kt situ...kitorg p0n menonton la dr tgkap umah...dgr la byi seruling org silat tu...de incidence yg jd,aku duk rakam2 byi seruling dkt dgn atas bumbung bilik air tgkat atas umah...pastu aku dgr blk de sore pmpn menjerit lak kt starting records yg kedue aku amek...meremang bulu roma,aku kasik alang dgr,alang kate "pontianak la tu"...perghh...slumber jek alang ni,aku meremang da bulu roma..hehe.then,esok nye kitorg p0n g la anta pengantin,1 kg situ gak (kg.Selabak)...abes,blk bertolak kul 5,anta aku dulu kt puncak alam baru la dorg blk..

pastu isnin 3 may,aku g tgk presentation final project senior part 8,amek mood tuk future presentation...tgk situation nye cmne,tgk format,isi n len2...pastu g mkn,then g ushar kotak brg2 nk kemas blk phg+umah sewa.blk2...tgk lap top rosak xleh on,mencarut2 la aku jap...pas hp sony rosak lap top la pulak nk rosak kn,dh la maybe mother board yg rosak mkn rm700 koman2!!!...xpe,aku cpt2 muhasabah diri "tuhan xkn bebankan aku,klu aku xmampu nk tanggung beban tu"...(^^) masih mampu tersenyum~

hr ni dpt tau...yg ramai check dpt kolej...dak2 post dip yg nk duk skali umah sewa nmpk gaye cm nk turn back duk kolej...nmpk nye tggal la kitorg 6 org duk umah sewa...parak sikit la nk byr umah sewa...so redha je la dh org nk bt cmtu...izzah rum8 aku lak ckp
,pelik sgt ramai yg dpt kolej sdgkan sem depan ramai intake baru dorg nk sumbat dlm kampus ni,ASASI la induk la...then office kate final check n confirmation hr esok,dorg re-setting blk...mintak2 sgt org2 yg berkenaan xdpt kolej...(huahahaha...jht!)

sekarang..........................beban>>>lap top+hp+lesen P>>>misi yg harus settle cuti sem kali ini~


MITION COMPLETED!!!
  • lap t0p bawuuu~
  • Hp sehat~
  • Lesen P Lulus motor/kete