.

Konco-konco

Time is Money

Tuesday, August 6, 2013

Selamat Hari Raya uols (^^)





aaaiii...lame betol x update. bz lah sgt kan. padahal keje peon opis je. Well, lagi sehari tinggal bulan puasa. lusa raye dah. aku still keje sebab esok baru cuti office tutup. Sebulan puasa ni xde ape dugaan yg besar. Cuma dugaan yg kecik2 dan boleh handle. Alhamdulillah, pasal gaji dah clear. Walaupun kecik tp im happy keja dekat dgn keluarga berbeza dgn keje gaji byk mcm hr tu tp lonely duduk jauh dari family and every weekend mesti tinggal sorang2 kat umah sewa. 

Sebulan berpuasa rutin aku, g keje and blk keja. Special nye bulan puasa ni, boleh blk keje awal kul 4.30ptg. Tempat keje lak tgh2 town, syok la kan. Balik keje je jln2 bazar sampai lah nk hbs puase. Mesti rindu kat bazar ni nnti sob3. 

Persiapan tunang dah hampir siap, tirai nk siapkan. Hantaran sikit lg. Next week tempah kek kat secret receipi, 1 day b4 beli coklat dgn buah, and buat agar2. Done. Pasu dah ade, carpet pinjam kak lang pye. Oh forgot, kene remind utk siapkan bilik. Ade free time, kene tulis menu kenduri nk buat apa. Done.

Last friday, aku start dh pasang panjut. hooorey! 1st week puasa lg aku dh service pelita. Semangat x? pastu awal2 dh standby myk diesel. Cayalah. Ni pun aku tambah lg stok diesel RM5 takut x cukup sampai mlm raye. Tiap2 tahun muke aku jela handle pelita, gone kan pulok..dh mmg aku suke. Stock mercun lak tgh tgu Alang ambk dr kwn die. Tak silap mlm td sampai dah kot..

eh2, lupa...kitorang cat rumah due mgu lepas. Yes yes, tahun ni rumah cat baru. Cat kelabu gelap, tingkap putih. Lama dah nk kaler ni actually. Syukur abg semangat catkan dinding. Aku dgn k.lg lak cat bingkai, na adela tlg sikit -_-. Tapi yg menyudahkan semua bingkai tgl kat koi ngabihkan jugak. Tersangat lah penat. Tp xpe, hasilnye bombastik! *siap rahsia dr kakak nk buat surprise kononnye* hahaha..

huwaaaaarghh..x sabarnye nk blk jengka ptg ni!!Adeeb and kakak dah on de way blk Pahang. Kak lang, eman, abg and Na g jemput kt Perak oleh kerana suddenly company abg aril bekukan cuti secara tbe2 walhal dh lulus pun cuti applied sebulan sebelum raye. Heartless betol.

Di kesempatan ini saya TNHAR ingin mengucapkan  SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN!

Mohon maaf jika ada buat salah silap ye dan terima kasih melawat blog ni, luv ya!!




onion head Pictures, Images and Photos