.

Konco-konco

Time is Money

Wednesday, December 21, 2011

Alhamdulillah..

macam2 nk di syukurkan..alhamdulillah jugak even xde rezeki nk part time dgn member aku, kebetulan mase anta Na g part time kt RnR Temerloh ade uncle minta tolong keje2 key in data bcoz he unfamiliar with IT. So, mule nye nak anta na g keje je, aleh2 die minta tolong and ingat kan mtk tlg mase tu je , skali die offer part time dgn die. So, nanti die bayar la upah. Alhamdulillah, berkat doa dan zikrullah..rezeki datang dari arah2 yg x aku sangke..terima kasih Ya Allah. Pasal upah aku xkisah pun brape die nak bayar, sebab keje aku xsusah pun, key in data and send email. Dapat la melepaskan duit top up etc.

^___^ Dan mungkin berkat doa aku dan zikrullah, Alhamdulillah bersyukur...after 3 bulan sepi tanpe ape2 panggilan, berpusu2 org panggil utk interview. Baru interview pun nak beria???huh..korg xtau. Dapat xdapat keje lain cerita, baru org call panggil utk interview pun aku dah hepy..sbb ape?after 1st interview bulan 7 hari tu, 3 bulan xde pape panggilan yg membuatkan aku stress, down, moyok, rase cm !@#$%& lah. After 3 months tu dpt call dari company kat area Sunway. Then next 2 weeks (klu xsilap) dpt call lagi and kali ni sekali datang panggilan, ha amek kaw la, dalam seminggu 3 interview kene pegi, jauh2 lak tu (Sepang, Setapak pastu rushing balik pahang interview kat Kuantan). Then, belum pun habis attend tiga2 interview tu lagi dlm minggu yg same dpt call interview mgu depan nye kt Melake. Fuewww...sgt penat. Tapi yg +ve mcm possibly akan dpt x la sume..aku xkisah lgsg pasal dapat xdpt, misi aku adalah menghadiri sume interview sbb aku hargai sume interview tu.. susah nak dpt. 1 je yg xdpt pergi hr tu sbb last minute sgt, bgtau hr ni tp kene attend keesokan harinye. And tadi dapat call lagi, interview minggu depan, mmg malas tol nk pegi..kat Perlabuhan Kuantan (company yg same kt Kuantan hari tu), xnk la aku g sampai 2x interview kt company yg same. Yg hari tu penat2 aku rushing balik pahang utk attend intvw company tu, last2 position QHSE tu more to Quality Assurance xde safety and prefer dak2 chemical engineering (yg korg letak name position tu Quality Health Safety and Environment tu ape pasal?), bengkek gak aku. Next week ni company yg same untuk position lain n department lain (position Quality Control--sah2 la terang lg bersuluh nak dak engineering sedangkan post QHSE pun nk tu). adoi, ni la masalahnye klu yg screen CV org lain yg interviewer nye org lain. Naye ke org, kos perjalanan lg, dtg2 kelayakan kite bkn utk position tu. So, x ape la kan aku x attend yg ni?


hehe, lagi pun, i need to report myself to PERMATA/Petronas Leadership Centre (PLC) utk skim latihan 4 Januari 2012. So, xberat hati sgt utk absent interview yg kuantan tu (plus abah maybe xde, blk kg on that day). Alhamdulillah, thanks Ya Allah. Mungkin Dia tau aku xdapat keje utk mane2 company yg intverview hr tu, so Dia buka kan rezeki aku utk Skim latihan Petronas ni kan..?Alhamdulillah (^^)..will be migrate to Bangi for 2 months soft skills class, then 6 months On Job Tarining at any one of Petronas branches. Alhamdulillah ^______________________________^ tidur pun tersenyum.

P/S: Petronas bagi elaun masyok juge, hopefully mintak2 nnti company tempat attch tu bg pulak bayaran lain..wihieeeeeeeeee! nak beli handphone baru, dh lame hp sony rosak..asyik2 tgk org lain 4-5 kali tukar hp.  Sony Ericsson Mini Xperia  ^________^


  Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

Thursday, December 8, 2011

Cintaku Jarak Jauh


MH<<<<<<<<>>>>>>>>>TNH



Long distance relationship...tak sangka, dan tak jangka..aku lah antara orang-orang yang terlibat dalam jenis percintaan macam ni..cabaran?banyak..gaduh, baik, gaduh, baik..tp yang tu biaselah, tak pelik. Yang menjadi isu utama, susah nak jumpe..betape tak tau dan tak keruan..bile rindu, tapi tak boleh jumpe..Mase masih belum bekerja dah payah nak jumpe, kalau dah kerja nanti?...sigh~


Inilah kata yang sengaja ku cantumkan untukmu,sementara kau masih diam di ruang hatiku,sebuah kata yang keluar dari maha kesucian hatiku yang berpadu dengan desah kerinduan akan senyum dan wajahmu…
Jarak yang jauh ini telah menyatukan hati kita dan memperkuat ikatan jiwa kita,biarkan lukisan surgawi tetap terpatri di hatimu, agar kelak kita dapat berbagi kebahagiaan untuk selamanya..





Selingan: "Dayah...hp kau ade camera tak? Tangkap gambar bunge ros ni, cantik pulak"   hehe...kate mak apis. I took my lappy and snap pictures of this roses, totally 60 kuntum, Kg. Kelamak Alor Gajah, Melaka ^________^
(cant correct Dayah to Yaya anymore..dh terbiase, xpela~)
Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

Sunday, December 4, 2011

Kg. Selabak









ni the latest adeeb ^_______________________^



Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos