.

Konco-konco

Time is Money

Monday, September 28, 2009

the most feveret kuih raye thn nie=)

tomey kan???

~itik digi setelah dibakar~

ni la kuih itik digi inspired from kwn kak lang~


~b4 masuk oven~


made by hands

yeah...ni la die kuih paling sedap dan comel raye kali ni...dah la sedap comel plak tu syg nk gigit,kuih ni wt sikit jek n habess licin raye pertame,hr sabtu baru ni aku wt lg tuk bwk blk kampus...yummy!!!

aku kasik name die~KUIH ITIK DIGI

Sunday, September 27, 2009

aku&raye 2009=)

pelita@panjut(mlm raye)

lemang bkr kt blakang umah(mlm raye)

roket KLCC(mlm raye)

men2 bunge api sampai lebam~~(mlm raye)

cahaye pelite..(mlm raye)


depan umah wan


bersame nanny terchenta~~

dpn umah wan kt (f) bukit jalor n9..(raye ke-2)

wan ku di jendela..

N9 felda bukit jalor...(raye ke-2)

dgn adeq sepupu ku ain tomey

dgn adeq ku aiman

Mama & Abah

dgn ijan (cousin)

baju recycle..=(

ni pic2 mase raye thn 2009...almost purple la thn ni!

abess suda ari raye...kembali ke hostel la pule=(






hoho...haha..hr ni perjalanan pulang ke uitm Puncak alam penuh dgn tragis...
haha...aku s0n0k plak rase blk hr ni(terserempak dgn sorg dak fisio laki kt genting sempah,dak tu lalu tepi kete die pdg aku tp xtau la die cm aku ke x)...nk d jadikan cite kete ayah aku la..tibe2 rosak kt genting sempah,kelas@class (cmtu ke eja??) rosak..tersadai beberape jam kt genting sempah,tp best gak...leh aku lepak2 sedut udare nyaman smpai kembung,aku dgn adek aku p0n bersantai kt divider (kitorg amek port masuk lorong kt org jual buah berangan kt atas bukit) sambil tggu bantuan..and then ayh aku cll kak lang aku suh amek aku n anta blk hostel,ayah aku lak n mak aku try bwk kete tu blk (direct xleh brenti2 coz class rosak)...risau gak aku takot jd pape kt mk ayh aku tp alhamdulillah selamat smpai jugak parents aku ke rumah..dlm kul 5 kak lang di teman oleh kakak aku smpai kt genting sempah,then mkn2 jap sbb dorg x lunch td (kak lang aku wt tumpah air di khalayak ramai pulak da haha..!!), pastu baru gerak...alhamdulillah dlm xtau jln akhirnye smpai gak ke puncak alam dlm kul 8 mlm...huhu,thx all coz ssh pyh anta~~(^^,)

Sunday, September 13, 2009

sekangkang kera~~

huhu...td ptg aku tgh syok wt assgnment(wah...syok?=p), tibe2 rum8 aku dpt inform yg die kne g bukak pose JPK ptg ni...huhu...die ajak aku sbb xde geng.so,aku on je la kn bab mkn2 free ni...tp tmpt nye xtau lg konon nye surprise la...pastu kitorg p0n trun tggu bus kul 5.30,bus smpai dlm kul 6:15pm so kitorg p0n bertolak la dr puncak alam ke destinasi yg misteri...then,tbe2 xsmpai 15mnt bus tu brenti kt bahu jln "owh,de mk cik tumpang tu nk trun kt sini kot",kate hatiku...hahahaha,rupe2nye mmg dah smpai and kene trun p0n,sangkaan nk buke kt shah alam hotel ke ape ke meleset same skali...so,hehe..kt seberang jln tu lah tmpt yg sgt MISTERI tu,kedai mkn MAMA Seafood..masuk2 beberape hidangan dah siap terhidang.mjlis p0n dibuka oleh MC (mira kot name die) dgn pantun yg berbakul2,pastu de la beberape org lg pastu bg ucapan sgale bagai...*skip story board*,then AHAH!!!itu die,the main menu dh sampai,wooo...terliur air lliur,ikan ape ntah masak 3 rase,yummy...kire2 de 7 hidangan yg kitorg hadap,budget utk 60 org tp yg dtg plus org2 yg nyebok xde kaitan cm aku adelah 40 org, so melantak la kitorg dgn mknn yg berlebih2 tu...huhu,sedap...ditambah pula minum air jus epal n sirap lg la masyuuuuk!pastu dorg g solat maghrib kt surau yg berdekatan and dlm kul 8.30 kitorg p0n bertolak blk ke uitm yg hye sejengkal jek dr tmpt mkn tu...

p/s: even jarak tmpt mkn n kampus hye sekangkang kera,tp ser0n0k gak dpt mkn bukak p0se kt luar + free plak tu kn...at da same tyme leh lepas2 tension wt project paper HPY dlm 2 hr ni=)

Thursday, September 10, 2009

aku pulang tatkala remang senja~~

Deco2..

yeah...penyeludupan mercun!!!

haha...syukri berjaya menyeludup mercun,hebat!...huhu,korg nmpk x aku pgg sumtin yg cm lemang kene balut surat khabar tu?hoho~~nk tau ape?tu la mercun yg aku order dr syuk..mercun Roket KLCC bile cacak paras pinggang gak la(adoila,cmne aku nk bwk nek bus nnti,pening da pikir~~!)...so ni mercun yg aku beli dr syukri:

  1. Mercun Roket KLCC 7 batang = RM43
  2. Mercun bola 100 biji = RM23
  3. Mercun Roket Thunder Clap 60 batang = RM 35
  4. Bunge api (utk sepupu2 kecilku) = RM10
Total = RM 111

aku hepy sgt thn ni leh beli byk2 mercun sbb kt jgka da xde org berani jual sbb takot kene tgkap polis...xsabar nk balik,yeay~~~~~~~~~ (^^,)

Diskusi ilmu ye bkn ngumpat..lantai lecture hall jd mangse~

copper (ll) sulphate


Stirrer


all those leafs was sieved by using Whatman filter paper

my group partner asmak,syud,syima,yan,aku


solution leaf + heavy metal (Copper)


runing experiment ke??skali pdg nmpk cm cleaner,hesh~


fuhhh...hari penat sgt...start runing experiment waste water en nazri,group aku de 5 org syima,syud,asmak,yan n aku..kitorg punye experiment pilih sendiri means conduct sdri2 (konsep berdikari la k0n0n nye~),so kitorg nye experiment pasal removal of heavy metal in waste water gune natural waste,kitorg nk uji daun malaysia,daun yg kitorg pilih sireh (betel),inai(henna) and semambu(neem)...jadi hr ni kelam kabut sikit tgh2 wt exp en.Nazri dtg survey la plak,experiment mgkin disambung hr isnin next week plak...adoyai,penat...tu la sbb nye aku pulang tatkala remang senja menjelma~~~(-_-)

Tuesday, September 8, 2009

Shopin raye @ Jln TAR & Masjid Jamek (OO,)




(6th September 2009)

hoho~ tercapai jugak aku turun KL setelah dicampakkan ke dlm hutan belantare...fuh,rindu giler jln TAR,masjid jamek,mid valley,sogo,time square,IOI mall puchong,UITM PJ,kolej alamanda,jln klang lame...huk2...sediy~~~

ni beg aku beli kt masjid JAmek...chantek x?belang2....RM18. aku xbeli pape...bj raye p0n xbeli...ntah la,pas mk aku sakit,keinginan nk shopin raye dah xhebat cm dulu...thn ni aku pkai bj kebaye yg aku pakai dinner sem lepas,kebaye tu baru pakai skali so xbasi lg la kn..kain kebaye tu aku beli kt pekan mase prak kt sane,then aku anta jahit kt auntie chinese kt temerloh...hurrrrmmmm..mama sakit,mak pah dah xlarat bangun...pe maknenye hari raye tanpe air tangan dorg...sume hilang sekelip mate,dah due tahun berlalu~~~(-_-)"
naddy!!!ni percubaan pertame aku pakai shawl..huhu,klakar gak la...testing jek baru,nk pakai segan..aku kn pemalu~~~haha.

Saturday, September 5, 2009

dari PKD kuala Selangor ke Pantai Remis bukak p0se(Oo,)


tengah pilih ikan bakar..aku pilih ikan cengcaru yg besar=RM3

huhu...fresh oren sedap slurrrpy!

Allahummalakasumtu...

Sunset Pantai Remis


aku,asmak,aini men air

kat Pantai Remis

Aini,Aku,Asmak,Syukri
Pantai Remis Kuala selangor

Melintasi Makam Diraja Bukit Melawati





Kubu Bukit Melawati

syuk kate name menatang ni Lutong..



Rumah api Bukit Melawati


panas~~

cute giler..mak die itam klabu,anak die oren!


Artifak meriam tinggalan sejarah..

4/9/09@Jumaat

yeah...s0n0k giler la kuar...kul 2.30 ptg aku,aini,asmak n syuk bertolak g Pejabat Kesihatan Kuala Selangor tuk amek data for Health Promotion Dr. Ajau Danis punye project..kt PKD tu kitorg jumpe dgn IKK Hj Roslan,de la dpt data sikit tp xsume data yg kitorg nak dpt...bese la tu.pas jek amek data,kitorg nk blk...tp tibe2 dak2 ni ajak syukri g jln2 dulu..syuk bwk kitorg g nek Bukit Melawati...1st thing yg aku tgk mase samapi sane Lutong tu la,byk giler!!population die mmg tggal kt bukit tu kot...hoho,comel...mk die itam klabu tp ank die warne oren..haha sgt chumil..pastu kitorg p0n bergambar la snap sane snap sini...de rumah api...de kubu lame,meriam lame...saje amek gambr sbb mber aku sorg tu de Nikon D60,pe lg syok la kn..

pas g bukit Melawati,mule2 plan nk g bazar beli mknn then berbuke kt tepi pantai...tp tibe2 tukar plan plak buke pose kt pantai...b4 that kitorg solat asar masjid kt pekan kuala selangor dulu..pastu baru g...sedang elok sampai mmg sunset tgh chantek,pe lg snap...snap...snap la lg..huhu,mmg giler camera!then kitorg p0n buke la kt kedai mkn tepi pantai tu,aku mkn ikan cengcaru bakar nasi putih n fresh oren..fuhhhh!!sedap giler la...hoho~~


hr ni mmg sgt2 gumbira...thx kt syukri bwk g jln2...hepy(OO,)