.

Konco-konco

Time is Money

Thursday, April 20, 2017

Baby Orkid say hi

Hai..

Alhamdulillah..baby Orkid sudah 6 bulan setengah. Baru pandai meniarap. Masa check up 1hb Mac 5 bulan depan nurse dia xpandai apa2..esoknya kat rumah baru nak tunjuk skill meniarap..saje je kan adik ni.

..mulut dah pandai bebel..sembur2 air liur. 

Tidur bukan main lasak. Pernah 1 malam pukul 3-4 pagi dia meniarap dalam gelap nak masuk bawah kerusi. Satu malam lagi meniarap nak masuk bawah meja..tu belum lagi berpusing 360° kepala kat kaki mama...


Baby Orkid tak cukup bulan..berat dia kurang sikit dari baby yg normal. Untuk 6 bulan beratnya baru 5.2kg..hihi kecik comel je.

10.6.2017 first day Orkid take food solid..buatkan dia puree epal..tapi manis lot Orkid tak suke sangat.

So, setakat ni dulu..baby Orkid bakal muncul lagi..tata


Wednesday, April 19, 2017

2017 - Entry

Assalam..

Salam 1 Malaysia..


Hai all..

Thank you those yang visiting @ blog walking to my blog.

Sorry lately dah kurang share anything because my life macam mendatar sikit sekarang lepas dah ada baby so on...well you know, pergi kerja, hantar anak, balik kerja, ambik anak begitu la seharian...haha..sekarang tak ligat macam masa bujang dulu ke sana ke sini, dah ada commitment kan.

Maybe lepas ni banyak entry experience as new mom pulak kot nampak gayenya..

Ok, see ya~~~