.

Konco-konco

Time is Money

Thursday, August 4, 2011

Lets Play Angry Bird!



wahaha...hr tu ade ternampak posting2 pasal angry bird kt fb..ape la angry bird is all about dlm hati aku..then, nampak pulak profile pic my fren anak patung angry bird a gift from her boy sepasang hitam n putih, then aku try search google..wah..game la.Comelnye..main online. oh..rupe2nye bole install as game PC la...wt do u expect then?hahaha...already in my lappy lah..yeay!nk main game comey ni..
sape2 yg belum cube lets try, play free angry birds online here >>> AngryBirds



p/s: Mr. TNH...nak patung angry Bird!!!
Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

Wednesday, August 3, 2011

Ramadhan datang lagi~

Mari tgk waktu berbuka puase utk sebulan Ramadhan kat sini >> Waktu berbuka 1 Malaysia
Untuk org kampung ni waktu berbuke Zon 3>>> ZON III : MARAN, JENGKA, CHENOR, TEMERLOH, BERA DAN JERANTUT


Ye...hari ni dah hari ke-3 puase..alhamdulillah, nk bace quran bulan pose ni..setakat ni 1 hari 2 page. Liat pulak nk bace lebih, xpe esok bace lg banyak..surah Al-mulk surah kegemaran, wajib..jgn lupe surah Qulhuallahuahad byk fadhilatnye, ayat Qursi ayat teragung dlm Quran pun same..sambil2 duduk tu bace lah surah2 ni..

ckp pasal kiamat..sume org pasti kate xtau bile...byk rumours highlight 2012..bkn nk kate khurafat mempercayai rumours, tapi xde salahnye kite ambil peringatan..mungkin benar mungkin tidak, paling kurang kite ade kesedaran dan takut lalu kumpul amal ibadah utk bekalan hr itu, mungkin tahun depan mungkin tidak...sejujurnye ade kerisauan di hati ni berkenaan rumours tu, memandangkan pertengahan bulan puase jatuh pade hari jumaat...ikuti info di bawah utk tahu lagi~

Cuba lihat kalendar untuk tahun 2012... 1 Ramadhan pada tahun 2012 jatuh pada 20 Julai iaitu hari Jumaat, jadi 3 Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadan juga pada hari Jumaat. Sama dengan satu hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini. Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur... Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 shj. ( Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 satu planet yg yang dikenali planet X akan melintasi bumi ) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 itu? Adakah peristiwa itu akn berlaku pada 2012?? Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui..
Yang penting kita perbanyakkan ibadat dan berdoa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah, jika mati biarlah kita mati dlm Islam dan beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akan berlaku mengikut hadis Nabi SAW di bawah..

Dari Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda:

Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itu. "Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah? " Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: " Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus ", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa". (Al Hadis)
Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

Tuesday, August 2, 2011

kemaskini info UiTM konvokesyen ke-75~


alhamdulillah....akhirnye, bakal konvo jugak TNH..bukan senang, di luar sane berjuta org nk capai ke tahap ni tp xkesampaian, aku bersyukur ke hadrat Ilahi, diberikan peluang dan rezeki memiliki pelajaran sampai ke tahap ni...alhamdulillah, setelah 4 tahun, maka selesailah sudah study aku dlm Ijazah Sarjana Muda Environmental Health and Safety Kepujian...thx to all that involve along the way in this journey...terima kasih~

jadi kepade batch2 konvo yg seangkatan...UiTM Konvokesyen Kali Ke-75 OKTOBER 2011

sile kemaskini maklumat peribadi anda di sini klik>> http://konvokesyen.uitm.edu.my/
Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos