.

Konco-konco

Time is Money

Sunday, November 25, 2012

Samsung Galaxy Tab 2

Alhamdulillah...terima kasih Allah. Akhirnya tercapai jugak impian aku nak memilikinya. At least nampak la hasil aku training hari tu and keje 2 bulan. I'm so happy..b4 this asyik telan air liur je tgk org pakai. Alhamdulillah sekali lagi!!! Now i'm the owner of a Samsung Galaxy Tab 2 10.1. Nak beli Ipad mahal sgt. Tab China pulak takut batery die cepat rosak...heeeee   (^_________________^) 23 Nov 2012

Friday, November 16, 2012

Acitivity Cuti 13 Nov - 16 Nov

hihi...mereka2 tido..ate sempat la teman nak update entry cuti kali ni kejap..

it's so fun! Eventhough only the three of us this time (Kak Lang, Cilah-cousin and me)..Adik-adikku Aiman dangan Husna exam besar (SPM&STPM), so kaki kena ikat kat umah.

Kami sampai kat PD Selasa malam, tido umah abah kat Lukut, rumah ni kami buat macam rumah singgah, planning duduk sini nanti kot pas budak2 ni hbs sekolah.

Jalan2 kat PD dan alang-alang PD x jauh dari Melaka, kami berjalan ke Melaka juge. Pergi Melaka kebiasaannya ikut highway, tapi kali ni ikut jalan kampung through Teluk Kemang-Kuala Sg. Linggi-ALAM-Kuala Sg. Baru-Masjid Tanah-Sg Udang-Bandar Melaka.

Kat Melaka cuma sempat singgah area Christ Church Melaka dengan Dataran Pahlawan je pastu hari dah gelap..

PD kami explore port mandi baru mase ikut jln kg g Melaka. Pantai Tanjung biru...air die hijau, so nice. Tak mcm Teluk Kemang (keruh). Tanjung Biru ni gak sesuai untuk aktiviti berkayak sebab terlindung dari ombak besar. Dia macam teluk yang kiri kanan dilindung oleh tanjung. Next time nak berkayak la pulak, excited!

oh..x lupe jugak. Jumpe 1 port steamboat yg sedap!Lokasi kat  Embok Village Restaurant, Teluk Kemang. Xsusah pun nak cari, sebelah hotel Mayang Sari tu je. Belakang restaurant ni favorite port kami mandi mase kecik2, ade pokok besar tempat terjun dalam laut. Tapi dah kene tambak dek sebab nak bina hotel Mayang Sari. Sebelum ke Embok village ni kami terjumpe fun fair, so sempat singgah main..hihi, first time try Top Gun, gile kencang gayat...loya! Pastu naik mini roller coaster. Mujur la perut kosong, kalau x habis vomit..

the pictures:

































Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

Tuesday, November 6, 2012

Instep Intake Januari 2013, Hurry Up!

Mari mari...intake Instep Januari 2013. Open registration 4 Nov dari 8am sampai 15 Nov 2012 je. Cepat x banyak masa dah. Register lekas! Untuk lepasan diploma Elektrikal, Instrumentasi, Makmal, Pengeluaran, Mekanikal dan Proses. Niat saya nak tolong semua orang supaya ada peluang masuk line oil&gas. Gud Luck!

Klik sini: INSTEP



Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

Monday, November 5, 2012

GEES Registration intake January 2013

okeh2..ramai sangat bertanya pasal Gees ni kan, nak register macam mane, ade sebulan je nak register, takut xsempat...relaks. I think when u click the jobsearch and it did not appeared because x open lagi la cik adik semua..Latest info I dapat dari HR, die kate next month baru open registration which is in December. Bukan bulan ni ye, nanti cube lagi...Gud Luck!!

Click picture below to go to Petronas Discover website and follow the Instruction:


Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

Thursday, November 1, 2012

Amber Court ler..



 Hesh...sane sini orang citer pasal amber court haunted place wt so eva!
Masjid Genting Highlands. Sape sangka ada Masjid odw naik atas, ke dalam sikit masjid nya..tapi lawa. Macam dipencilkan je lokasinya.



On de way naik Genting

Amek kaw, Ahad baru ni 28/10/2012 on de way dari Perak nak balik Pahang last minute plan, aku, kak lang, Na and Nan balik ikut Genting. Naik jap genting semate2 melaksanakan misi mencari Amber Court yg feymes sangat pasal kisah angker tu. Sesaje nak datang melawat, nak tengok sendiri Amber Court apartment yg org dok habaq mai angker la, horror la, creepy la, haunted la..

Kul 9 lebih kurang, malam, tiba la kat Genting Highlands. Mula2 terpusing2 puncak Genting duk cari Amber Court ni, juz dapat clue die bertentangan dengan First World Hotel. Humang aih, payoh bebenor nak mencarinya memandangkan xjumpe langsung signboard Amber Court. Mula la pikir bukan2, wujud kah?atau disorok kah?atau ada yang menutup hijab kami mencarinya kah?wah wah...belum jumpe dh pikir melampau2 keangkerannya. Last2 hampir give up, kami pun cari jalan pulang..haha. Tup2 nak turun tu, terkezut and excited terjumpe 1 signboard roundabout and arah pukul 7 klu x silap tertera 'Amber Court' sign..wah2, ape lagi melonjak gumbira la ape yg dicari akhirnya jumpe.

Kami pun cepat2 masuk jalan masuk situ. Perghhh...dalam nya. Xde lampu jalan. Scarry giler. Jalan masuk sunyi, semak2 samun, xde bangunan, gelap, on de way masuk tu ade pulak bangunan terbengkalai, memang sesuai nak shoot muvie seram kt situ...jalan dah la melingkar-lingkar macam ular.

sampai kat hujung nun sekali barulah nampak Amber Court Apartment. U know what? xlah se angker macam dalam gambar internet tu der..untuk makluman semua, Amber Court Department dah pun dibaik pulih, dah elok dah, cat baru. x Angker sangat dah rupenye. OK la tu.

Tapi malam tu kami xde berniat nak stay, so juz datang visit tengok dengan mata kepala sendiri je, then saje2 jela masuk kat lobby tanye receptionist harga 1 bilik. Weekday RM150, Weekend RM250.

InsyaAllah, next time kami akan stay situ untuk alami experience berada di Amber Court..tungguuuuuuuuuuuuu~

Ni picture dari internet



 Tapi bawah ni the latest picture of Amber Court masa kami datang melawat =)
We were infront of the Amber Court Apartment (28/10/2012)
Cat pun dah baru

Dah lawa dah Amber Court

Sorry hp adik murah..gambar bad quality..but what i'm trying to share is ni lah bangunan terbengkalai on de way jalan masuk ke Amber Court..this one lagi angker dari Amber Court for me!
MISION VISIT AMBER COURT ACCOMPLISHED, tinggal misi stay a night at Amber Court je lagi~
Line leaf top Pictures, Images and Photos  onion head Pictures, Images and Photos