.

Konco-konco

Time is Money

Monday, October 21, 2013

Sujud Syukur atas segala nikmat Allah berikan: Cara sujud syukur

Sebelum ni, pernah buat sujud syukur...tapi sebab x pasti mcm mane, just niat dalam hati dan sujud. So, search kat internet,,...jumpe cara yg betol mcm mane nk buat sujud syukur, senang je actually...harap perkongsian ni dapat memberi syafaat untuk semue ^___^

Rukun:
1 Niat
2 Takbiratulihram
3 Sujud
4 Memberi salam

Syarat-syaratnya:
Disyaratkan sujud syukur dengan beberapa syarat :

a. Suci dari hadath besar dan kecil
b. Suci dari najis samaada di badan, pakaian dan tempat
c. Menghadap ke kiblat
d. Menutup aurat

Cara-cara melakukannya.

Pertama : Niat, SAHAJA AKU SUJUD SYUKUR KERANA ALLAH TAALA
Kedua : Mengangkat takbiratulihram, ( ALLAHUAKBAR )
Ketiga : Sujud, sepertimana sujud dalam Solat

Bacaan dalam sujud
1. SUBHANALLAH WALHAMDULILLAH WALA ILAHA ILLALLAH HUWALLAHU AKBAR (3x)
2. Kemudian berdoa di dalam hati dalam bahasa melayu (peringatan kalau dilafazkan dalam bahasa melayu batal sujud syukur tersebut) .YA ALLAH KAMI BERSYUKUR DI ATAS KURNIAAN DAN NIKMATMU

Credit: nzyhun.blogspot.com
Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

Thursday, October 3, 2013

Online shopping with tnh-toon.blogspot: JOINT COLOR MAXI SKIRT RM62, FREE POSTAGE.

Hai all,

Saya TNHAR @ Ragamuffin Yaya ada start buat business kecik-kecilan. Sokong lah business saya ya. Onward, saya akan iklan kan kat blog ni produk2 keluaran terbaru baju2 yang di import dari Korea. Setiap stock2 ni cepat sangat habis. Sekiranya berminat cepat2 wassap saya at 0133988364 (wassap only). Jangan lambat2, tak suke customer kecewa sebab stock habis..sob3.

This is first iklan:

Jika berminat wassap2 ya.

JOINT COLOR MAXI SKIRT RM62, FREE POSTAGE.

 *Fuschia
*Material: Gold Silk Chiffon with Silk Linning
 *Blue
*Material: Gold Silk Chiffon with Silk Linning
 *Orange
*Material: Gold Silk Chiffon with Silk Linning
 *Green
*Material: Gold Silk Chiffon with Silk Linning
*Dark Brown
*Material: Gold Silk Chiffon with Silk Linning




Line leaf top Pictures, Images and Photos
onion head Pictures, Images and Photos