.

Konco-konco

Time is Money

Monday, August 31, 2009

MerDeka....


MERDEKA...
MERDEKA...
MERDEKA...
MERDEKA...
MERDEKA...
MERDEKA...
MERDEKA...

7X laungan kemerdekaan dari bapa kemerdekaan kite Tunku Abd Rahman...

31 OGOS 2009 @ KEMERDEKAAN KE-52

may god bless our king and country~~

jgn...

tu la aku da kate...jgn mengate org...sekarang dah berbalik lak kt die,..
aku igt lg dulu die kate aku asyik2 lelaki...gile lelaki la ape la,aku berapi la dpt tau die kate aku kt blakang cmtu,trus aku bg gune msg,puas ht aku..
kun0n die innocent la..ceh hampeh gak upe nyer...tgk la skrg,die lak yg lyn lelaki sini sane...scandal sini scandal situ..aku xsuke org species cmni,cm jilat ludah sendiri...aku benci,die xigt ke pe yg die dh kate kt aku dulu???hmmm...ofcos not,sbb tu die xrase pape rite?...huhu...pgajaran tuk akujugak,jgn kutuk org..nnti bde tu jadi blk kt aku...

Sunday, August 30, 2009

ulcer

masih mampu tersenyum~~


ulcer membesar kat bibir...tatit nye =(...ilang nikmat bukak pose~~

Saturday, August 29, 2009

kuliah health Promotion wif Dr.Ajau Danis

hr ni...aduuu,de test health promotion pg 8.30am,pastu sambung lecture lak smpai 12.30pm...aku mengantuk sgt2..tekak lak loya2 sbb xckup tdo..nyesal aku tdo lmbt smlm,aleh2 xdpt jwb jugek(target nk abeskan bace je mmg la!)...sampai la ni loya xilang2 lg...hmmm,mlm ni nk tdo awal la~~~
video

Friday, August 28, 2009

KOnspirasi related wif MJ



Konspirasi Kematian Michael Jackson Demi anda semua, kami sanggup bersengkang mata untuk translatekan forward email yang kami terima ini. Tak tahu kebenaran tentang wujudnya konspirasi kematian Michael Jackson. Mungkin benar mungkin tidak. Hanya Dia yang tahu.

Michael Jackson {MJ) adalah seorang manusia yang sangat penyayang. Banyak hartanya yang telah dihabiskan dalam membantu dan menyokong gerakan-gerakan amal seperti Afrika Amerika, mangsa AIDS, mangsa dera kanak-kanak dan bermacam-macam lagi.

Walaupun dah berbuat pelbagai kebaikan, MJ masih gagal mencari ketenangan hati. Dia cumalah seorang budak yang terperangkap di dalam badan seorang lelaki. Impiannya adalah untuk menjadi budak kecil selama-lamanya. Impian ini ditambah pula dengan sejarahnya didera semasa kecil menyebabkan dia membina Neverland, tempat untuk seluruh kanak-kanak di dunia bermain dan gembira di situ.

Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk membaca tentang konspirasi pembunuhan Michael Jackson.

Namun MJ telah membuat satu keputusan yang bakal memberikan impak yang sangat besar di dalam hidupnya. Melihat kehidupan dan ketenangan yang dimiliki oleh abangnya (Jermaine) setelah memeluk Islam, MJ telah membuat satu kenyataan gempar di satu press conference pada tahun 1989.

“Saya telah melihat Islam di dalam abang saya, saya telah membaca buku tentang Islam dan suatu hari nanti saya mahu rasakan ketenangan dan keamanan Islam itu“.

Sejak kenyataan itu hidup MJ tidak sama seperti dahulu lagi. Dituduh berasmara dengan kanak-kanak, ditambah dengan pandangan-pandangan negatif daripada media Amerika Syarikat, membuatkan MJ berada di tahap tertekan. Semua ini dilakukan agar peminat-peminat MJ melihatnya sebagai satu ikon yang gagal seterusnya membuatkan influence MJ berkurangan.

Melarikan diri daripada tekanan pihak Media USA, MJ telah tinggal di England selama beberapa tahun. Di England, MJ berkawan rapat dengan Yusof Islam, Dari Yusof Islam, MJ belajar serba sedikit tentang Islam. Malah semasa di England, MJ telah berkawan rapat dengan seorang pencipta lagu, Zain Bhika yang telah menciptakan lagu “Give Thanks To Allah” khas untuk dinyanyikan oleh MJ bila-bila masa dia bersedia.

Semasa kes asmaranya dengan kanak-kanak dijalankan, MJ telah melarikan diri dan menetap di Bahrain. Di sana dia menjadi tetamu khas kepada anak Sultan Bahrain. Di sinilah MJ mula mendalami Islam. MJ belajar sembahyang, baca Al-Quran dan macam-macam lagi selama 3 tahun.

Akhirnya pada November 2008, MJ pulang ke Los Angeles dan membuat majlis memeluk Islam secara rasmi di rumah kawan karibnya. Pada December 2008, MJ telah pun pergi menunaikan haji bersama Sultan Bahrain dan anaknya.

Untuk konsert terakhirnya, MJ mempunyai agenda yang tersendiri. Dia memaklumkan yang ini adalah konsert terakhirnya dan berhasrat untuk mengumumkan yang dia adalah seorang Muslim. Malah MJ juga mahu menyanyikan lagu Give Thanks to Allah pada konsertnya tersebut bersama Yusof Islam. Sebab itulah MJ memilih London sebagai tempat konsert terakhirnya bukannya di USA kerana takutkan pihak berkuasa USA.

Pada 12.30 25 June, MJ memeluk managernya dan mengucapkan selamat malam. MJ berkata ” Selepas berlatih selama 2 bulan akhirnya saya dah bersedia untuk konsert ini”.. Selepas melambaikan tangan dan mengucapkan selamat malam, MJ pun pulang ke hotel. Tapi kira-kira jam 2.26 pagi, MJ didapat telah meninggal dunia..

Semasa 911 dihubungi, banyak soalan yang ditanya seolah-olah mereka tak tahu siapa itu MJ dan di mana MJ berada. Nampaknya ada pihak yang cuba melengahkan masa bantuan tiba. Tambah pelik bila pihak hospital mengatakan hasil autopsy hanya boleh diperolehi selepas 2 bulan sedangkan teknologi sekarang dah bertambah canggih.

Oleh kerana itu, keluarga MJ telah pun mengupah private doktor untuk membuat autopsy kepada MJ. Keputusannya dikeluarkan hanya selepas 4 hari. Ternyata MJ mati kerana terlalu banyak dos anaethestic, satu ubat yang mampu membuatkan jantung berhenti berdenyuti jika diambil secara berlebihan.

Satu keputusan yang tidak diwar-warkan di media ialah perut MJ tidak mempunyai langsung ubat ini. Tapi darahnya dipenuhi dengan ubat tersebut. Malah badan MJ dipenuhi dengan kesan suntikan seolah-olah ada orang secara paksa menyuntik ubat tersebut ke dalam badan MJ.

Dalam CNN semasa diinterview, Presiden Amerika Syarikat Barrack Obama telah mengeluarkan satu kenyataan yang agak pelik.

“Saya suka MJ. Saya membesar mendengar lagunya. Ia satu kehilangan yang besar tapi saya jamin tiada konspirasi dalam kematiannya”.

Pelikkan kenapa seorang Presiden beria-beria cakap tiada konspirasi dalam kematian MJ sebelum keputusan rasmi autopsy MJ dikeluarkan? Kalau betullah MJ nak bunuh diri, buat apa dia beria-beria nak berlatih selama 2 bulan untuk konsert dia nie? Tak gitu?

Keluarga MJ inginkan MJ dikebumikan secara Islam. Tapi CIA telah muncul dan memberi ugutan jika pengebumian secara Islam dilakukan secara awan (dalam TV). Ugutannya ialah Katherine, mak MJ tidak akan mendapat hak penjagaan anak-anak MJ sebaliknya Debbie Rowe yang akan dapat.

Akhirnya mereka bersetuju untuk MJ dikebumikan secara Islam di Neverland. Tapi dengan syarat satu pengebumian olok-olok secara Kristian mesti diadakan. Itulah yang anda semua tengok di Tv. Sebab itulah keranda MJ ditutup dan tak dibukak. Sebab mayatnya tak pernah ada dalam tue. Ini semua dilakukan semata-mata nak bagitau dunia yang kononnya MJ bukan seorang Islam.

(qoute from Syed Fareez blog)

Thursday, August 27, 2009

hoho!buke p0se di Meru..

Piranna!!!!wargh...hahaha!

say cheese..


due2 toye+poyo!(bak kate wer>>koya!!)


ngap2!!

peace!

wow escelator,1st tyme jumpe!

slurrrrrp..
Allahummalakasumtu...

(26/8/09@rabu)

sukenye..td kitorg g makan bukak p0se kt meru.mkn KFC jek..g 3 buah kete (1 kete afiq+ 2 buah kete sewa)..sume yg ikot 15 org (tun,asmak,mun,syud,beth,syima,yan,azzah,idah,yana,pija,
syukri,zul,afiq,rozi).


bertolak dr kolej kul 6 lebih,sampai Tesco Meru dlm kul 6.45 ptg...pas mkn n solat round2 tesco jap (de singgah pet house tertarik pada sekor tupai terbang yg cute giler2...and simpan hajat nk punya sekor 1 hr nanti!!!) ,dlm kul 9 lebih baru la bertolak blk puncak alam...even xla mkn mewah mane p0n tp skali skale dpt kuar dr puncak alam rase bahgie giler=)


p/s:huhu...nnti de planning nk g mkn seafood lak..yea2!!

Monday, August 24, 2009

Asal-Usul Matahari&Api yg kite tgk setiap hr..

Matahari dari dekat (5,000 KM)
Imej matahari yang paling jelas diperolehi oleh Royal Swedish Academy Of Science pada 14 nov 2002 melalui Swedish Solar Telescope




Sebagai Renungan:
menceritakan betapa asalnya kejadian api di dunia ini. Setelah nabi adam dihantar ke dunia kerana kesalahanya memakan buah larangan maka Allah swt telah memerintahkan Jibril as supaya mengambil api dari neraka untuk dihantar ke dunia untuk kegunaan nabi adam as. Maka jibril as pun diperintahkan untuk meminta api tersebut daripada malaikat penjaga api neraka iaitu Zabaniah.

Jibril: wahai zabaniah, aku diperintah untuk mengambil sedikit api neraka untuk dihantar ke dunia bagi kegunaan adam as.

Zabaniah: sebanyak mana sedikit itu ?

Jibril: sebesar kurma...

Zabaniah: kalau sebesar buah kurma api neraka itu engkau bawa nescaya akan cairlah tujuh lapis langit dan tujuh lapis bumi akibat kepanasanya.

Jibril: kalau begitu berilah aku sebesar separuh dari buah kurma...

Zabaniah: kalau sebesar separuh buah kurma api neraka ini engkau letakan di dunia nescaya tidak akan turun walaupun setitik hujan dari langit dan tidak ada suatu pun tumbuhan akan tumbuh di bumi nanti..

Memandangkan keadaan yang rumit ini maka jibril as pun menghadap Allah untuk mendapatkan saiz yang perlu dihantar ke dunia. Allah swt pun memerintahkan supaya jibril mengambil sebesar ZARAH sahaja dari api neraka untuk dibawa ke dunia. Maka jibril as pun mengambil api neraka sebesar zarah dari zabaniah tetapi oleh kerana kepanasan yang keterlaluan api neraka sebesar zarah itu terpaksa disejukan dengan mencelupnya sebanyak 70 kali ke dalam sungai di syurga dan sebanyak 70 buah sungai. = 70 x 70

Selepas itu jibril as pun membawa api itu turun ke dunia dan diletakan di atas sebuah bukit yg tinggi, tetapi sejurus setelah diletakan tiba-tiba bukit itu terus meleleh cair maka cepat-cepat jibril mengambil semula api tersebut dan dihantar semula ke neraka.

Hanya sisa-sisanya sajalah yang terdapat di dunia ini seperti api yang sering kita gunakan untuk berbagai keperluan dan juga api yang terdapat di gunung berapi dan lain lain lagi.

PENGAJARAN: Bayangkanlah kepanasan api neraka yg sebesar zarah yang terpaksa disejukan dalam 70 buah sungai dengan sebanyak 70 celup setiap sungai dan hanya sisanya saja itupun manusia tidak dapat bertahan akan kepanasanya bagaimana dengan api di neraka itu sendiri, SEBESAR ZARAH SAHAJA.

My stuff..hoho~~




my little turtoise b4 set it free kat Taman Tasik Temerloh

keychain bulu2 aku b4 terkoyak kepale di geget kucing ku kat umah(di sgkenye tikus idup)..=(

kasut raye feveret pemberian org..

cuty brooch i bought from afiq for my sister and myself utk pakai raye nnti =)


Lat-lat(beli kt The Store Mentakab)


Si Bulat(beli kat Pasar Malam Kerinchi)


sebahagian dr anak patung saye(org bg + beli sendiri),udang togel bkn saye punye=)


Buku Lat ni beli kt MPH One Utama 8/2/09



Buku Che Det@Tun Mahathir ni aku beli kt MPH Mid Valley 2009

tambAh2 ilmu di dAda cikit=)

Qarin:

Qarin adalah perkataan Arab yg bermakna teman atau rakan..Istilah qarin ini bermaksud roh2 jahat berasal dari kalangan makhluk2 halus yg mengiringi kelahiran seorg bayi..Kewujudan qarin ini adalah utk menggoda manusia, menampakkan hal2 yg buruk dan yg jahat2 seolah2 baik pada pandangan mate manusia.Qarin sentiasa berusaha menjerumuskan manusia dgn mengajak mereka melakukan kemungkaran secare menggoda, merayu, memujuk dan menipu.semua manusia mempunyai qarin sama ada ia nabi atau org alim.


Dalam surah Al-An'am:112, Allah berfirman :

"Dan demekianlah kami jadikan bg setiap nabi itu musuh dari jenis manusia dan jin, sebahagian dari mereka membisikkan kepada yg lain perkataan yg indah2 untuk menipu"


Rasulullah SAW pernah bersabda yg berbunyi :

"Tidaklah salah seorng dr kamu (yg lahir ke dunia melainkan die dipertemankan dgn seorg kawannya daripada jin dan seorg kawannya dr kalangan malaikat. Sahabat bertanya: Adakah engkau juga wahai Rasulullah? Baginda menjawab: Dan saya pun. Akan tetapi Allah menolong saya drpada gangguannya, maka tidaklah ia mendorong saya, kecuali kepada kebaikkan."


Di bawah ini ade 2 buah hadis utk menguatkan keterangan tentang ade qarin menemani setiap manusia.

Telah berkata Ummul Mukminin As-Sayyidah Aishah Binti As-Siddiq: Rasulullah saw telah keluar dari sisinya pada satu malam, tiba2 berlaku satu tiupan (syaitan) terhadapnya. Maka Rasulullah pun datang melihat perkara yg sedang saya lakukan. Baginda bertanya, "Apakah yg terjadi Aishah?" Maka saya menjawab, "Apa halnya saya, tidak diberi daya sebagaimana yg dikurniakan kepada engkau?" Jawab Rasulullah saw, "Adakah syaitanmu telah datang?" Maka saya menjawab, "Wahai, Rasulullah. Adakah syaitan bersamaku?" Jawab baginda, "Ya."
Saya bertanye lg, "Adakah terjadi pada tiap manusia?" Jawab baginda, "Ya." Maka saya pun bertanya, " Adakah berlaku juga atasmu, wahai Rasulullah?" Jawab baginda, "Ya. Tetapi Tuhanku memelihara aku hingga aku selamat daripada tipu dayanya. Sesungguhnya tidak ada seorg pun daripada manusia (yg dilahirkan) melainkan dikembari ALLAH seorg jin sebagai kawan."


>>>Jelasnya bahawa setiap org itu mempunyai qarin. Maksud qarin di sini ialah syaitan yg berusaha utk menyesatkan manusia. Di antara qarin dan manusia, perbezaannya ialah manusia umpama bahan tunggangannya, manakala qarin (iblis dan syaitan) td adalah penunggangnya. Demikianlah perbandingan yg diberi oleh Rasulullah saw.

p/s: kat sini ade sedikit konpius, qarin ni jenis dr jin ke syaitan???any body yg de tau sal ni,share2 la kite bersame...


Dari buku Berdialog Dengan Jin (diari seorang perawat),
Ustaz Abd. Majid Hassan

Saturday, August 22, 2009

My kaZen kawen...(Dewan Seri Siantan Putrajaya)







yeah...pada 16th August 2009 hari sabtu lepas sepupu aku anak mak tue dr N9 kawen. MAjlisnye di bt di Dewan Seri Siantan Putrajaya berhadapan dgn The Palace of Justice..

hoho~congratez2...aku dtg dgn kak lang dan 2 org kwn die..kak lang jemput aku kt Puncak Alam dlm kul 10..pastu kitorg g UPM tgu mber die hbs kelas kul 1..then dlm kul 1 lebih kitorg p0n sampai...haha,sampai2 jek terus bersalam2man dgn kaum kerabat aku dr N9,penat jugak la nk hulur tgn...hoho,s0n0k,coz ayah aku n anak2 die jek yg xduk kt N9 duk kt Phg..habis round 1 dewan baru la kitorg duk di meja kami...fmly aku hye berwakilkan aku n akak aku,ayah aku dah sampai awal sehari sebelum mjlis (tido umah mak tue,mak tue adalah kakak sulong abah)...

okeh,berkenaan dgn pengantin plak...sepupu aku(pengantin lelaki) namenye Aminuddin berumor 24 thn dan adalah seorg pilot(kecik2 suke tarik rambut kakak n kak lang)...dan wife die syaidatul Akma nd aku xkenal yg aku tau berasal dr Shah Alam..based on pe yg pengacare majlis
ckp(Abg Sobri sepupu aku gak abg kepade pgantin lelaki)
gtau kitorg,pasangan ni kenal bermule dgn facebook,afta a year dorg p0n decide utk kawen...hoho~~sng nye jodoh dan pertemuan tuhan=)

wah...dah lame xbalik N9,s0n0k jumpe dorg...sumonyo dr sekocik2 s0mut jd sebosar2 gajah dah eh...
ramai gak aku hampir xcam sbb sume muke dah lain,dah tggi,dah kurus,dah mbesar dgn jayanye...wan plak dah makin xlarat aku tgk,sayu aku memandang wan..inSyaAllah raye nnti kitorg blk Bukit Jalor...Aminnn..


SeLaMaT PeNganTin BaRu...

Mr. Aminuddin
&
Mdm. Syaidatul Akma

Moga berbahgie hingge ke anak cucu..

da Best 30...???



Jumaat@21/8/09@5:18 pm

Hari ni...kelas waste water en Nazri announced the best 30 that has been choosen from the test 1 performance utk g Cameron Highland...hmmmmmm,aku actually mmg xletak harapan lgsg,..tp aku terkejut gak la sbb aku terpilih dlm best 30 dr 81 students...nk ikotkan jwb hr tu cm cipan jek. 56% sebenarnye sgt la rendah, plus bonus mark 66% still rase cm hampeh..lg p0n ramai yg terer2 dr aku xdpt g, rase cm bersalah la plak..ye la, bile di telek2, actually de soklan kire2 BOD tu aku dpt wt separuh jek so that's mean aku sepatutnye xdpt 10 mark juz dpt half mark=5...separuh lg aku tiru kobi, kobi lak xdpt g..sian die.

Aku rase serba x best sbb mgenangkan aku da tiru org..markah sebenar aku 51+10=61%...xlepas p0n nk g Cameron..aku rase serba hampeh sbb kt list best 30 aku 3 orgdr belakang yg mane bile2 mas ejek leh kene tendang dr list..aku rase serba 'vavi' sbb aku terase sgt stupid kerane tercorot di list best 30 tu...

So, for the conclusion nye..aku xkesah lgsg de org nk g amek tempat aku..sgt2 dialu2kan,klu g p0n tp rase serba hampeh bek xpyh g kn..aku dpt g p0n bkn 100% usahe aku..5 mark tu dtg dr kobi..jadi,sape2 yg sbnrnye layak g tp xdpt leh la amek tempat aku,aiman xkesah=)...

Friday, August 21, 2009

Jalan2 mAkan Angin Kuar Asap

tesco setia alam

bukak pose kat KFC Tesco Setia Alam

sunset pantai remis

seafood pantai remis

sunset pantai remis

di persisiran pantai remis

UiTM Puncak Alam

Jusco Bukit Tinggi Klang

Klang Executive Club

Bukit Rangin Temerloh


Jeti Lumut

PLKN Teluk Rubiah

Sesenja di Teluk Batik,Perak

pOsing agak sentimental la pulak=)


kat Nur Lembah Pangsun (Team Building Camping)

hoho..amek ko,outing sgt..dah sesat ke Jeram!!

Tun&Syud

Asmak(co-pilot)&Mun(Driver)

Dlm kete sewa nk g Bukit Tinggi


yeah...jalan2 jom!tyme blaja ni la nk melancong ligat sane sini,bile lg kn...da beranak sepuluh kang pyh dah la nk ke sane ke sinun...=)