.

Konco-konco

Time is Money

Tuesday, August 15, 2017

1st Experience Naik Mass Rapid Transit

Horey!

Disebabkan start 1 Ogos office aku tak payah masuk Sabtu..maka dengan excited nya aku pun start la plan nak jalan sana sini memanfaatkan cuti 2 hari seminggu.

So last week..plan berjalan lancar. Pergi rumah adik dekat Ampang. Petang Sabtu. Abah turunkan aku, Orkid, Adik aku, anak die baby Auni dekat station MRT Kajang sebab aku nak sangattt naik MRT. Tambahan lagi PM announce 50% discount tambang MRT, LRT, KTM sampai 31 Ogos ni sempena Merdeka. Tambang dari Kajang ke Maluri RM1.90 dewasa. Baby kami free. Turun Maluri sebab tu transit interchange ke Ampang line. Nanti kat Maluri naik LRT laluan Sg.Buloh ke Ampang. Tambang RM1.10 dewasa..maybe harga ni dah 50% diskaun kot..xtau harga sebenar. Dalam MRT tu luas..then, Kajang ni station hujung so lapang la tak penuh orang..ada mak cik2 bawak anak2 naik MRT..dorang pun 1st time jugak kot sebab tangkap gambar excited mcm kami..huhu!

Lama sangat x naik LRT@KTM@Monorail since dah habis belajar (dulu belajar kat UITM PJ hostel Klang Lama) balik kampung kat Terminal Pekeliling so selalu naik monorail @ LRT (KL Sentral - Titiwangsa).

10 Month & Half Years Old Baby Orkid

Hai..

Baru ni 12-13 Ogos..baru aku perasan masa Orkid menangis die sebut "Mamamamamama..." sambil menggumam.
Berbunga-bunga hati aku dengar...alahai comelnya..dah pandai panggil Mama. For me this is the first word dari Orkid yang betul die mengerti selain bahasa2 baby yg lain..

Love you Orkid..
My little flower!

Social Media Menyuramkan Dunia Blogger..

Hai,

Serius cakap sedih...makin ramai blogger dah tak aktif blogging.

Malahan blog-blog diorang semua bersawang..2 years ago...1 years ago...6 months ago...

Maka list blog walking aku pun makin pendek setelah di tapis-tapis blog yang dah bertahun tak aktif...

Blogger seangkatan kebanyakkan dah tak blogging...

My friend...my favorite blogger...dan lain-lain.

Semua angkara social media instagram, facebook, twitter dan seantero dengannya...

My blog walking become limited...

I will make sure my blog is active as long as my blog x corrupt @ hacked by someone..


isk...isk...isk... :(

Luahan si blogger~~

Tuesday, August 1, 2017

Orkid 10 Months

29.07.2017

10 bulan dah Nur Orkid Sophea saya..

2 batang gigi bawah dah tunjuk bayang nak keluar..
Orkid dah pandai pegang2 kerusi meja nak berdiri capai apa ada..pastu jatuh tergolek sebab Orkid duduk & merangkak pun belum reti lagi..but bontot dah angkat2 mcm nk merangkak tapi kaki x bergerak..takpe..take your time si comel..

 Dah x bole lepa sangat tinggalkan sorg2..takut jatuh x pun die dapat ambik brg2 yg x sepatutnya...