.

Konco-konco

Time is Money

Sunday, June 20, 2010

kenduri skrg da xsame cam dulu~

sediy nye...dh berape kenduri aku g xdpt pape p0n...bunge telur xdpt.goody bag xdpt...walhal gule2 sebijik p0n dorg x mampu kasik...gulane lah arakian nye hatiku menapak pulang ke rumah dgn tgn yg kosong...hanye nasik+lauk kenduri di pewut jek pengubat luka~


owh...nape kenduri skrg byk sgt berubahnye...adekah tradisi bunge telur akan pupus selamenye...mmg la nk ikut perubahan revolution up to date..(kononnye)...tp x ke syg sgt kllu tradisi turun temurun ni luput terus di telan zaman..aduss,dh cm falsafah lak aku neh..tp mmg betoi,aku sediy sgt.nk kate la dorg bt syarat sape yg salam dgn tuan umah jek dpt la kn,ade 1 kenduri tu,agak mcm xde btg id0ng sape2 nk hulur bge telur ke bag gift ape2 aku and akak aku p0n masuk ler rumah pengantin cr tuan umah then salam...then,still xdpt jugak...

aku bkn la mengharap sgt utk dpt bunge telur ke gift ke...cume kt sini aku nk nyatakan aku sedih sgt dgn perubahan yg dh jadi,menyebabkan dh hilang keseronokan aku utk hadir mane2 kenduri!!!

2 comments:

SheY PuLL said...

hahahha yer ke..td saye g umah kawen dapt jew.
tp xheran pun..blk umah campak jew..:P

to0n ieday said...

ish2...dh dpt men campak pulak(^^)