.

Konco-konco

Time is Money

Thursday, October 25, 2012

Meeting @KL






Feuwww...letih betol travel.


Kali ke-3 ke KL dari Kerteh. Theory kite naik flight x la sepenat 6-7jam drive dari Kerteh ke KL. Itu theory saje, sape kate mcm tu. Naik flight pun bahane penat die same je. Bukti?sampai2 tadi terlentang atas katil 1 badan penat..


What a wonderful chance that god give me..dulu berangan je nak naik flight, tapi x berkemampuan dan hanya mampu mendengar kawan berkongsi cerita dan keseronokan bile dorang nak balik raya naik flight. Alhamdulillah dah 3x merase naik flight which is total 6 kali la kan kalau nak kire pegi dan balik.


Jom story pasal travel semalam..i drove by myself dari office dalam 4.30pm ke Kertih airport. Park kereta tempat parking area org2 g offshore. Then, sampai2 dah boleh check in. Naik flight sampai Subang 7.20pm. What a coincident la 1 flight dengan CEO. Bercakap pasal CEO ni, ade 1 conflict dimana aku xtau perlu tegur or xperlu..sebab dah beberapa kali terserempak kat luar and nampak die macam unapproachable. Berkalih muke ala2 macam xnampak la lakonnya..so I decide x tegur la, am I doing right?ke rude?arghhh...conflict diri disini ye.


Okes, sampai Subang, aku amek cab terus ke KLCC. Malas dah nak berjimat bagai naik KTM macam 1st travel hari tu. Nanti claim la. Sampai hotel dalam 8.11pm. Quite shock dapat sampai awal since previously nearly 9pm baru sampai KLCC. So, sampai2 tu dapat receptionist Mat Salleh ler pulak. Aku taram jela cakap, asalkan dapat kunci bilik hahaha!haaa?kene bayar deposit 300 ringgit?Ape secretary opis aku ni, salah info lalu..aku tanya kene provide deposit ke x, die kate xpayah. Mujur lah sangat aku standby duit based on previous experienced. Kalau idak malu je tido hotel glamour poket berhabuk. Fuhh!

Malam tu keluar g makan dengan kawan..then balik hotel tido..ni part paling best ni. Ape x best nye, tido hotel Mandarin Oriental tu...paling aku suke bantal die la..macam bantal air je, jelly ke ape ntah. So syok! Cuma masalahnye scary sikit la duk dalam bilik hotel sorang2, mule la terbayang Ju-On...so terpasanglah radio sampai ke pagi.

Kerteh Airport (macam opis ape la pulak dlm pic ni)

MANDARIN ORIENTAL KUALA LUMPUR
Buih2 sudah besedia...mandi buih la kitew..lalala~
buih-buih
 





Keh nok keh se bek lah~~ (Carlsberg satu bang?)..saya ambil coklat je jangan risau =P

Pintu bathroom I loike!
Intercontinental Hotel (6th PFRM Meeting)



Terbang balik





Thanks Firefly
Esoknya, meeting start kul 10am kat Intercontinental hotel (formerly known as Hotel Nikko). Nice place. Cool. Bermeetinglah aku bersama boss. Sepanjang meeting, banyak bende la nak kene tak action. Aku intai ipad boss, die dah start key in action items die (siap la aku balik Kerteh ni banyak keje!! (X_X) ). Gila mmg gile, next year Tier 2 audit. Flight petang pukul 5pm, meeting habis kul 3.30pm. Genting jugak gap masa ni. Nasib baik ada geng nak naik flight sama. Dapat la join sekali pegi Subang airport. Depart pukul 5, sampai dalam 4.15pm. ngam2 la. Boarding time 4.30pm. Cantik. Selalu sengsorang, ni ade teman naik flight xla cuak sangat terlepas flight kan..hihi.


Arrived @ Kerteh kul 6pm. Amek kereta balik umah..then terlentang..haha. Penat lah. Esok nak drive balik Pahang pulak.



Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

No comments: