.

Konco-konco

Time is Money

Thursday, November 1, 2012

Amber Court ler..



 Hesh...sane sini orang citer pasal amber court haunted place wt so eva!
Masjid Genting Highlands. Sape sangka ada Masjid odw naik atas, ke dalam sikit masjid nya..tapi lawa. Macam dipencilkan je lokasinya.



On de way naik Genting

Amek kaw, Ahad baru ni 28/10/2012 on de way dari Perak nak balik Pahang last minute plan, aku, kak lang, Na and Nan balik ikut Genting. Naik jap genting semate2 melaksanakan misi mencari Amber Court yg feymes sangat pasal kisah angker tu. Sesaje nak datang melawat, nak tengok sendiri Amber Court apartment yg org dok habaq mai angker la, horror la, creepy la, haunted la..

Kul 9 lebih kurang, malam, tiba la kat Genting Highlands. Mula2 terpusing2 puncak Genting duk cari Amber Court ni, juz dapat clue die bertentangan dengan First World Hotel. Humang aih, payoh bebenor nak mencarinya memandangkan xjumpe langsung signboard Amber Court. Mula la pikir bukan2, wujud kah?atau disorok kah?atau ada yang menutup hijab kami mencarinya kah?wah wah...belum jumpe dh pikir melampau2 keangkerannya. Last2 hampir give up, kami pun cari jalan pulang..haha. Tup2 nak turun tu, terkezut and excited terjumpe 1 signboard roundabout and arah pukul 7 klu x silap tertera 'Amber Court' sign..wah2, ape lagi melonjak gumbira la ape yg dicari akhirnya jumpe.

Kami pun cepat2 masuk jalan masuk situ. Perghhh...dalam nya. Xde lampu jalan. Scarry giler. Jalan masuk sunyi, semak2 samun, xde bangunan, gelap, on de way masuk tu ade pulak bangunan terbengkalai, memang sesuai nak shoot muvie seram kt situ...jalan dah la melingkar-lingkar macam ular.

sampai kat hujung nun sekali barulah nampak Amber Court Apartment. U know what? xlah se angker macam dalam gambar internet tu der..untuk makluman semua, Amber Court Department dah pun dibaik pulih, dah elok dah, cat baru. x Angker sangat dah rupenye. OK la tu.

Tapi malam tu kami xde berniat nak stay, so juz datang visit tengok dengan mata kepala sendiri je, then saje2 jela masuk kat lobby tanye receptionist harga 1 bilik. Weekday RM150, Weekend RM250.

InsyaAllah, next time kami akan stay situ untuk alami experience berada di Amber Court..tungguuuuuuuuuuuuu~

Ni picture dari internet



 Tapi bawah ni the latest picture of Amber Court masa kami datang melawat =)
We were infront of the Amber Court Apartment (28/10/2012)
Cat pun dah baru

Dah lawa dah Amber Court

Sorry hp adik murah..gambar bad quality..but what i'm trying to share is ni lah bangunan terbengkalai on de way jalan masuk ke Amber Court..this one lagi angker dari Amber Court for me!
MISION VISIT AMBER COURT ACCOMPLISHED, tinggal misi stay a night at Amber Court je lagi~
Line leaf top Pictures, Images and Photos  onion head Pictures, Images and Photos

4 comments:

Anonymous said...

salam
nk tnya u psal prog GEES petronas tu kan..cane nk apply??
bila kt click dkt job search tu xde pn iklan GEES..
tolong ye ad 1 bln je tmpoh..hehe

TNH AR said...

awak...saya bari clarify dengan HR talent sourcing, dorang kate next month open insyaAllah..so bukan bulan ni ye.

Anonymous said...

Ada Hantu tak?

TNH AR said...

hehe...xtau la. Kami x bermalam, cuma singgah untuk tengok keadaan fizikal Amber Court je.Pasal hantu2 ni kalau kat internet banyak je cite ada, cite atas cite dan sebagainya...maybe ada kot sebab kita pun tau Genting terkenal dengan mistiknye..