.

Konco-konco

Time is Money

Wednesday, November 9, 2011

Wajahku Tetap Ayu walau begini

Camera trick, jgn percaye~

Dah brape belas tahun yek mslh jerawat kat muke aku ni..lame tu, mcm2 pencuci muke sume xjalan..aku dh rimas dgn teguran org, 
 
i know la they were concerned to me, but if we dont even know each other, juz suddenly selisih tepi jln boleh buat ayat menegur cmni "ieee..jgn makan udangggg", then berlalu pergi...APEKAH..u r totally

 Tension nye, mak cik tau x sy giler jarang nk jumpe udang kt umah, klu ade pun abg sy mancing and xsemestinya sy mkn, its not really my feveret food. xtau pape terus nak ber ieee ieee...quite rude oke. ade sesetengah tu bole pulak, dtg2 umah mase bersalam2an "heyyy...ni salah pakai pencuci muke ni"..amboih, hebatnye die dr nujum pak belalang sampai tau dgn menelek muke ku xsampai 1 saat. mak cik2 akak2 sekelian..selame (jap nk kire..23-12=11), so selame 11 tahun ni sume pencuci muke baik dari secikai2 pencuci muke cm sabun susu kambing sampai la sefeymes2 sabun like sendayu tinggi, totally ntah brape puluh or maybe ratus brand sabun pencuci muke sy gune, 1 pun TIDAK memberi sebarang kesan. ye, TIDAK MEMBERI SEBARANG KESAN..neither +ve impact nor -ve impact..lg byk ke lg kurang ke x ade ye...maintain gitu jek..so, i easily summarize that i had internal problem kot..darah kotor maybe?like my sis fren which doc said her pimple prob cant be solve because she had darah kotor, or maybe my body have too high toxin (sbb habit jarang minum air masak...sehari setengah gelas air masak???critical betol)..dh berape kali cube nk minum air byk, siap beli botol air pinky colour cute miut sbg perangsang minum air, xjalan jugek...habit habit..ssh betol nk ubah~
baru jap td, surf internet, i found so many tips to solve pimple prob..ade yg kene gune bende2 yg mengarut yg aku xberape gemar nk gune like bawang putih la, bunge cengkih la, susu tepung la, kunyit la (grrrr...what the??), but i found a blog which suggest a good and relevant tips that i can practice it easily...so, jom try nak??simple je..dpt pahale lg okeh..

1)  Jangan sentuh atau garu muke anda dengan jerawat( eh, silap..dgn jari..hehe), paham??
2)  Kurangkan atau x payah langsung makan makanan berminyak, cth: kuah kari, kuah sardin so on,,
3)  Puasa sunat hari khamis dan jumaat selalu (yg ni mmg aku suke, leh loose weight sekali)

simple right?so, go gurl..bring it on..

p/s: Semua manusia dicipta indah oleh-Nya
Ya Allah yang mengecilkan yang besar dan membesarkan yang kecil, kau kecilkan lah ape yang menimpaku..aminnn.

Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

No comments: