.

Konco-konco

Time is Money

Thursday, May 12, 2011

my story on Final Draft

hmmmmm....start jumaat lepas sampai la hr selasa kelmarin tak sah kalau xtido cecah kul 4 atau 3.30 pagi. begitu la situasi genting yg aku hadapi skrg..ade sesentengah nye xmemahami aku perlukan sedikit ruang dlm tempoh genting ni utk menyiapkan final draft thesis aku. Mereka xfaham yang final draft ni sgt2 penting setelah presentation 2 mggu lepas yg disaster. hmmm...kenapa ade yg xfaham situasi aku ni???

cite pasal final draft...kenape start jumaat baru start genting???nak tau?jumaat tgh hari aku g jumpe supervisor..yesss, ofcos la genting bile supervisor and slh sorg panel aku hr tu suruh aku tambah lg analysis psl pellet ikan utk support aku pye project..cuak xcuak la, due date rabu 11hb May, 5 hari je lg pas hr jumaat tu. pas je jumpe, report kene alter blk, almost 70% alteration, aku dh menggelabah pk psl pellet analysis, dh siap amek kunci bilik AAS Jumaat tu, lastly, call kak wan, she said that she want joining me to do analysis on her fertilizer. so, lega sikit..dpt tarik nafas sekejap...dlm kereta. aku kene hold dulu masuk lab hr ahad kpd hr isnin sbb nk tgu k.wan blk kedah amek fertilizer, sabtu dan ahad bole la bersengkang mate repair report dulu..so, hr isnin dr pg sampai petang bertungkus lumus la kami analyze sampel pellet dan fertilizer.. alhamdulillah~ dpt bacaan..even though blk dr lab hr isnin tu tgn dan lutut ketar sbb berdiri sepanjang hr..harap berbaloi, Ya Allah aku tawakkal selepas segale usaha..aminnn~

sehingge selase mlm, saat genting, aku cume dpt lelapkan mate kul 6.15pg. Menyiapkan saki-baki report yg belum edit (format, agreement, abstract, acknowledgement, paging, appendix, margin, spacing)..oh, pg kul 8 kene pegi fakulti farmasi ade seminar SAAG (Success As A Graduate), gile ah! mmg ting tong la pg tu...lari jap dr seminar g print sbb due b4 kul 12 tgh hr!!dh la tu, lap top lak wt hal, certain chapter xleh insert page number, terpakse la tampal menampal page number mane yg xde tu, leceh...leceh.

hesh, mmg hr yg berpeluh2..dgn panas, dgn kalut, dgn penat, dgn mengantok..sabor jela~

SAAG habes kul 5 ptg...tp lajak kul 5.30ptg, kul 6.50ptg baru jejak umah sewa...feuwww~
mlm tu kul 9mlm aku da tumbang...bestnye dpt bantal.utk mlm ni dan esok sehingga keputusan akhir samada TL x TL, aku free..dpt la rehat sebentar, tenangkan hati..relax puas2...alhamdulillah syukur~

Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

No comments: