.

Konco-konco

Time is Money

Saturday, May 14, 2011

Case Acid Splasher beware~

ape kes?...ape kes???pasepa??awat??bakponyo?

memang xde hati perut...bwh ni nk share sikit info pasal kes ni utk visitors my blog, copy dari slh satu website de terbace hr tu...cume utk berkongsi dan mengingatkan korg semue, hati-hati~

Say to Acid Splasher!

Salam semua, baru-baru ini ada tengok rancangan Malaysia Hari Ini dan terbaca di The Star berkenaan Kes serangan simbah asid (Acid Splasher) yang kerap berlaku di sekitar kuala lumpur sejak akhir-akhir ini. Terkini - wajah suspek simbah asid kat bawah nie! sebarkan!!

mesej dari IPD tun razak, motor suspect simbah acid, dapat dikesan: honda ex5. WPV 4963. Sebarkan

wajah suspek simbah asid

wajah suspek simbah asid

Apa sebenarnya motif mereka membuat perkara keji macam nie yea?, dan kenapa motif sasarannya cuma wanita? adakah motif dendam atau saje suka-suka melihat mangsa mengerang kesakitan? ngeriii pulak rasanya nak berjalan-jalan di sekitar Kuala Lumpur nie, minta dijauhkan dari kita, sama-sama kita sentiasa beringat.


tambahan di sini, gambar CCTV yg dpt snap images due ekor penjenayah ni.

"From the images, police now said one of the suspects was in his 20s, while the accomplice was in his 30s. One was described as thin, while the other was said to be chubby. Both are dark-skinned."


Berikut sumber dari Facebook Polis Diraja Malaysia (PDRM)

- Sejak bulan Februari 2011 sehingga 27 Mac 2011 terdapat (18) kes kejadian simbah “asid” yang berlaku di Kuala Lumpur. (18 okeh!!!)


- Kejadian ini reda buat seketika dan berulang kembali pada 6 hingga 7 Mei 2011 dengan (2) kejadian masing-masing yang berlaku di Sentul dan Dang Wangi.


- Kebanyakan mangsa adalah daripada kalangan wanita yang sedang dalam perjalanan pergi dan balik berkerja, terdapat juga kejadian serangan berhampiran sekolah di sekitar Bangsar dan Brickfields pada satu ketika.


- Suspek dipercayai (1) atau (2) lelaki India, bermotosikal datang dari arah belakang mangsa dan menyimbah sejenis cecair dipercayai ‘Alkaline-based’ atau ‘Oxidizing Agent’ ke arah muka atau badan mangsa. Cecair ini akan memberi kesan irritasi kepada mangsa apabila terkena kulit tetapi tidak mengakibatkan melecur.


- Di dalam kebanyakan kes serangan, saspek akan bertindak ketika mangsa bersendirian atau ketika mangsa berjalan di tepi jalan yang tidak sesak menuju ke kawasan parkir kereta atau stesyen LRT.


- Lokasi yang kerap menjadi sasaran mangsa adalah di tepi jalan sekitar kawasan sekolah, tepi jalan berhampiran tempat parkir atau tepi jalan berhampiran stesyen LRT atau pondok menunggu bas.


Orang ramai diminta menyalurkan maklumat kepada pihak polis dan mangsa dinasihatkan supaya melaporkan kepada polis dengan cara memanggil hotline 03-21159999 dengan kadar segera supaya tindakan susulan dapat diambil untuk mengesan serta menangkap penjenayah ini.

Nota Yanmie : Minta dijauhkan dari kita, beringat selalu..aminn


Rakan Cop >>> 03-21159999

Read more:
Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

2 comments:

Budak Jengka 88 said...

salam...

gile org yg wat keje cam gini !!!

TNH AR said...

tu la..suck!