.

Konco-konco

Time is Money

Friday, April 1, 2011

Lab analysis...(O_O)

xtau kenape time2 bz ni ngantok tu gedix nk melabuhkan sayap kt aku...geram.i need to use my optimum time semaximumnya. lepas habes kuitp sampel air and beli sampel ikan, skrg tibe la mase utk lab analysis...tenyeh2 ikan, timbang2 ikan, bakar2 ikan, digest2 ikan...then, filter2 sampel ikan and air...x lupe jugak check physical parameter air gune hydro lab..

sekarang tgh run Atomic Absorption Spectrometer (AAS), korg tau x AAS ni ape??...meh2 i terang....AAS ni 1 machine electronic yg bernilai setengah juta, ia digunakan utk mengesan heavy metal atau logam berat di dalam sampel, mcm2 heavy metal boleh check!!memudahkan keje2 kitorg memandangkan b4 ni kami cuma guna DR 2800 hatch yg mane kene bt satu2, bancuh satu2 dan sgt lah leceh..., sampel2 yg nk di analyze perlulah dlm bentuk clear liquid, cth nye klu air sg. kite kene filter sampai dpt air jernih, klu air sampah yg sehitam2 air tu pun kene filter or bt la care cmne skali p0n utk dpt clear water sampel, sampel2 ni nanti akan di simpan dlm sampel cell 15ml mase nk analyze....cmtu la, hehe..feuwwwww~

mari2...tgk my FYP progress~


Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

2 comments:

Cik SHiNJU said...

Lenkali kalau ngntok cubit jek lecturer..kompem ilang ngntok..
Smpai x tido mlm la jwbnya.. :P

TNH AR said...

hakhak...cubit lecturer jwb nye fail la project=)