.

Konco-konco

Time is Money

Wednesday, March 16, 2011

Shopping Ikan!!!kopak2,,,

hihi...dh g shopping ikan...beli dr 3 ikan sangkar kt Sg. Pahang.
ikan bawal merah, mase beli ikan tu kan i cakap..

"bang..sy nak 5 ekor bawal..nk yg beratnye lebih kurang same..and nk siang sekali amek isi die jek"
>>>respon si tokey > hoh???!biar betik~

"ni nak masak mcm mane ni kang???"
"nak buat ape isi ni???"
"amek ape kt U bt psl ni ha??"
"dh tekun gile sy siang ni haa" hahaha
"betol ni nk isi je???"
"cmni ke?betol ni??boleh cmni??"
sambil garu kepala "hmm..bole tunjuk contoh x?hehe"...=p

~sgt terharu dgn kerjasama mereka2~terima kasih tak terhingga=)

kui kui kui...
harge ikan antara 3 sangkar mmg lah berbeza2, ikut berat..info baru yg aku dpt sekilo RM14, cage 1 tempat aku tumpang amek sampel air kasik plg murah...cage 2 sbb dak muda agaknye and ikan die besar sikit plg mahal, lastly Cage 3 pak cik tu nk tutup kedai dh dan d sbb kan pak cik baek sgt2 die kasik diskaun sbb blaja lg lagik murah, yeah!

ni sangkar ikan pak cik kt bawah ni=)

ni la pak cik yg baek kasik diskaun tu...semoga kaki pak cik sembuh cepat ye, and murah rezeki~

atas ni pak cik Mie, die la yg kasik tumpang amek air kt tepi sangkar ikan die and partner2 die...syok woo pondok tepi sungai tempat dorg lepak2 tu...malam2 fuhhh syok~

ni la dak yg berpeluh2 nk menyiang ikan aku..thehehe=)

P/S: credit and a bunch of thx to my dad yg teman me beli ikan, to pak cik Mie and the gang yg kasik tumpang amek sampel air and to my sis yg tolong bt kek sedap untuk kasik kt Pak cik Mie and the gang as gift...love u all!!!
Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

No comments: