.

Konco-konco

Time is Money

Wednesday, July 14, 2010

tragedy hari ini..demi EIA~

perghhhhhhhhhhhhhh...sgt penat hr ini.caye menat cangat(^^)

yayaa....hr ini bermule dgn perjalanan ke shah alam.aku 1 umah and alip(grup member), except dila g Library shah alam cr EIA report.aiseh,1st bende yg aku xsuke jd hr ini,bile berebut report EIA yg ciput ade kt library tu..so,terpaksa la cll sini cll sane tye yg mane yg dh dtg library tu supaya x overlap tajuk EIA...dh penat2 cll sini sane dgn sekor2 yg di call tu xtau tajuk penuh EIA dorg sendirik(ssh betol la..),settle yg tu,EIA la pulak xdpt bwk kuar dr library.nk kene tggu head department library bg kebenaran bwk kuar,cessss!!!nk potostat kt dlm sikit pye mahal 10sen sekeping dowh!!!igt EIA ni 9-10 pages je ke???600 pages tau x...hesh,geram betol.

tye librarian jantan2 mengul0r tu sume tunding jari suh cr ketua dorg...dh jumpe ketua dorg(old lady malay) tuding jari suh ckp sendirik kt head department lak..masalah nye head xde la ngok oi!!!geraammmmmmmmmmmmmm betol.,tlg la cll head korg sendirik,pe slh nye la tlg.dr kul 10 smpai kul 3 kitorg tgu head korg tu xmasuk2 keje.abesss gastrik aku tau x!...

last2 sorg auntie indian librarian yg baik hati yg tlg kitorg,die tlg kitorg siap call head department mintak kn kebenaran kitorg bwk EIA report tu potostat kt luar supaya murah sikit.bile kitorg cite yg librarian n ketue pmpn tu suh kitorg tgu n ckp sendirik kt head dorg..."ah,die tu xleh pakai...harap jek de jwtn,die no 2 dlm library ni,tp sy yg bwh ni bole jek call sendirik head...ni yg nk mengumpat ni..."...haha,sempoi giler la auntie tu..suke sgt,time kaseh bebanyak tlg kitorg ye...hehe,bangse lain jugak yg bagus tlg bangse melayu...i really appreciated it!!!(^^)

then,bekejar kitorg cr kedai potostate kt seksyen 2 s.alam,peluh2 dowh...kene pulang report tu blk b4 5.30,skunk dh kul 3...bole ke???dr 1 kedai ke 1 kedai kuar masuk...kebanyakn nye owang melayu yg keje.,and setiap kedai yg kitorg pegi sume nye reject kitorg nk potostate and amek kul 5.30...

"sorry la dek,byk...kitorg byk order"-(berkate makcik malay bertudung sambil melepek kn kepale beralas tgn di atas meja)-sibuk ke????
"adeq sorry la...byk sgt keje,xsempat dek..."-(berkate kuli indon yg mmg sibuk tgh potostate...mintak maaf sampai la ke pintu depan kedai)
"alamak...xsempat la deq,ni pyh nk potostate ni,nk kene tanggal2 comb binding ni lg...pyh la deq"-(berkate lelaki melayu yg keje kt situ walhal yg kami nk anta tu bkn la buku tebal yg we already know buku lebih pyh nk potostate compare tu binding book rite?-pemalas punye melayu)


"miss...bole x nk potostate buku ni...amek kul 5"...tanpe sempat aku menghabiskan ayat lg.."NO!" pas tgk 1 buku tebal yg berkulit juge tebal di tgn aku...terkedu aku dgn amoi cine neh,ceh...

pastu...last2 kami g kedai derek belakang lak,baru la ade gak kedai yg nk amek report2 EIA kami yg beratus2 pages tu utk potostate...,report aku la yg 1 buku tebal yg aku cite tu,mmg sume kedai xmau amek,last2 korg tau x one chinese yg amek agree nk potostate kn utk aku (terharu seyh!!)...yg sedih nye nk tau x,yg amek tu...sume bkn dr bangse kite,yg menolak lebih byk dr kalangan bangse kite,kenape malayu hr ini mcm ni?xnk ke bantu anak bangse sendiri yg dlm kesusahan?


huh...aku p0n geleng kepale je la,baik dr kejadian di library sampai la ke kedai potostate..sedih la jugak mengenangkan nye...and i hate BIROCHRACY!!!



misi tercapai...dpt sampaiu di library kul 5.45 libry tutup kul 6...walaup0n sesat barat kt shah alam tu...alhamdulillah~

p/s: sambil tgu buku siap,kitorg jln2 kt PKNS shah alam...dan2 la tapak kasut aku tertanggal kt library td sbb nk mintak tuan nye beli baru....hesh~
Line leaf top Pictures, Images and Photosonion head Pictures, Images and Photos

No comments: