.

Konco-konco

Time is Money

Sunday, February 14, 2016

Cameron Highlands Trip 30-31 Jan 2016

 Assalam,

Hai, lama nak post entry ni tapi bz pulak.

28 Jan  lepas asalnya nak balik Pahang. Tapi tiba2 buat gila terus ke Perak dari Melaka. Ke Teluk Intan rumah kakak sebab minggu lepas Abah dengan Kak Lang ajak pergi Cameron Sabtu dan Ahad 30-31hb. Kak Lang nak pergi Hotel Brinchang tempat kerja lama die saje melawat.

28 tu gerak dari Melaka, sampai dalam pukul 1 pagi kot kt Teluk Intan. Adeeb dengan Memey dah tido. Sampai terus tido. Esoknya 29hb duduk rumah je, petang baru keluar jalan2 pekan Teluk Intan.

Malam pukul 8 lebih baru Kak Lang, Abah Mama sampai. Suprised! Si Bulat dengan Mak Cu pun ikut yeay! Ucu lak Sabtu pagi naik Cameron ikut Jerantut-Lipis-Raub.


Sbtu pukul 10 gerak ke Cameron. Sampai dalam tengah hari. Cari hotel, kebanyakan nye penuh sebab weekend kan. Konon Kak Lang ingat x ramai org sebab seminggu sebelum Chinese New Year. Naik2 atas crowded Brinchang, hotel banyak bilik full tinggal yg mahal je. Jalan pun sesak macam cuti sekolah pulak sesaknye. Mula2 ingat nak tido resort aku dengan Apis stay 2 minggu lepas kat area E-resort/Copthorne tapi keling yg incharge tu kat bawah kate RM190, bila sampai atas harga jadi lain naik RM280. Terus cancel! Last2 decide Kak Lang decide tong-tong duit stay kat apartment Star Regency Hotel (RM318/nite)..ok la ruang tamu besar, ada due bilik, ada dapur. Kak lang ucu abah mama pernah stay situ before this katenya. Seronok sangat Adeeb dengan anak ucu si Bulat tu main kat balkoni sejuk...memang sejuk weiii angin bertiup tingkat 3!
Uncle Apis dgn Memey

Me and Memey

Si Bulat and Adeeb

Tempat gosok baju Hotel Star Ragency

Balcony Star Regency Level 3

Layan angin sejukkkk

Loby Hotel


Atok dengan Memey




Petang Sabtu rehat je kat bilik, sbb nk jalan2 banyak tempat dah tutup selalunya, petang tu Kak Lang, Adeeb, Aku and hubby pergi Tanah Rata tapaw makanan...di sebabkan nk jimat cancel bungkus nasi goreng sebab kira2 budget RM60 tapi kalau tapau nasi putih 10, tom yam 2 org mkn, telur dadar, sayur baru RM40 haha ok la tu! Kenyang perut siap extra nasik ada.

Yg paling best nye timing pergi kali ni dapat pergi pasar malam Brinchang..paling excited Encik Hubby la sebab xpernah pergi sebab kitorg 2x pergi hari tu weekdays. Pasar malam Brinchang only held on Jumaat-Sabtu huhu...kitorang banyak shoping makanan je haha...

Ahad pagi pukul 10 pagi check out. 1st tempat kitorg pergi Ladang Teh Sungai Palas. Niat di hati nak bawak Mak Cu jalan2 banyak tempat lagi. Tapi keadaan  mengizinkan sebab si bulat Haziq demam sebab tak tahan sejuk kot. Dapat pekena air kejap je kat situ. X sempat pun nak bawak dorg duduk kat balkoni luar hujung restaurant Sungai Palas tu. Haziq dah menangis2.

After that, masing2 rushing nak balik. Janji dengan kak lang and ucu jumpe kat pasar Kea Farm (tempat org jual sayur and hasil2 tanaman tu...tempat penyebab jem sesak haha)..tapi kak lang terpegi pasar belah bawah sane jalan die on de way balik Tapah...sedihnye x dpt jumpe Adeeb dengan Memey bagi good bye kiss.xpela.

Aku dengan Ucu konvoi balik Pahang ikut Lipis. Before turun kami singgah makan kat Tanah Rata. Singgah Pahang ambik kain baju yg tertinggal. Ucu singgah rumah Pak Mertua die kat Jerantut. Aku and hubby teruskan perjalanan ke Jengka. Then, dalam pukul 8 lebih bertolak gerak Melaka sebab Isnin esoknya kena lapor diri tempat kerja baru. I am so happy with this short vacation sebab dah berapa lama x bercuti 1 family kannnn!

Line leaf top Pictures, Images and Photos  onion head Pictures, Images and Photos

No comments: