.

Konco-konco

Time is Money

Wednesday, November 18, 2015

I Think I Have A Bun In An Oven, am I?


Hai...assalam..salam 1 Malaysia,

18.11.2015 (⊙﹏⊙)
 I just wanna to share that...i think my tummy feel weird. Xselesa..period dah lewat 3 hari. Jeng jeng jeng. Seriously, hari Isnin baru ni siap rase berdenyut kt bwh perut. Sekarang pulak rase mcm x selesa like tummy tu tegang. Tapi masih awal nak meramal, FYI I baru 2 minggu lebih bernikah xoxo. Tunggu lah lewat 2 minggu period baru check..tapiiiii Jumaat ni nk try beli yg strip tu lah kt 7e hihihi x sabar nak tgu sampai 2 minggu. Harapnya apa aku rase ni bukan sekadar hanya mainan perasaan..kalau betul ada isi syukur Alhamdulillah. Rancangnya nak bagi ekonomi stable dulu, tapi kalau Allah dah tetapkan rezeki anak awal, Alhamdulillah terima dgn tgn terbuka. So, nantikan keputusannya!!! I'll update later 👶👶👦👧

21.11.2015  ╯﹏╰
 Itu la...kakak suruh check after 2 weeks lewat period aku x sabar-sabar...1 line je.beli tester paling murah lak tu RM5, kakak pesan beli yg mahal accurate sikit.hehe utk saje2 je. Huhu..xpela.next week check lagi.



Ade bace fakta sains. Sometime it is normal baru kahwin lewat datang period or miss period sebab perubahan hormon. Telur ovum sebulan sekali keluar, pada hari ke-14, disebabkan hormon berubah and maybe menyebabkan ovari tidak mengeluarkan telur maka dinding uterus x menerima signal untuk menebal seterusnya luruh. So thats why one of the reason newly wed kadang2 tak datang period tapi bukan hamil. Ape2 pun kita tunggu result minggu depan ya.

23.11.2015 *___*
I hereby wanna to announce that....I AM OFFICIALLY.......................PERIOD! hahahaha. Jgn la frust menonggeng. So, betul la fakta sains yg aku share on 21.11.2015 berkenaan gangguan kitar haid selepas berkahwin atau baru-baru kahwin. Lewat seminggu mmg jarang terjadi kat aku sbb jadual period aku konsisten which is 29-31 days. Kalau lewat atau awal pun plus minus sehari je. So, no wonder la 1 line and semalam itchy kt nip***. Tapi...tapi...tapi...seriously, rase berdenyut dan tegang dekat ari-ari  tu memang symptom awal preggy yg aku bace kat internet and aku first time rasa macam tu....Pape pun its ok, entry ni boleh jadi a part of my journey entry saat2 @ memori menanti kehadiran orang baru dalam hidup kami berdua...hehe.

So, this entry can be officially CLOSED.

P/S: Doakan aku dapat baby or kembar yang sihat, normal, cerdik dan terang akal dan jiwa, comel, rupawan, bertanggungjawab, soleh, solehah, taat perintah Allah dan ibu bapa, dapat jaga aku dan hubby di hari tua dan sama2 berjaya dunia akhirat. Aminnnn.



onion head Pictures, Images and Photos

4 comments:

Leana said...

tummy in obon beno da nihh.. huwhuw .. nantikan beritanye,sila selalu makan makanan berhasiat dan buah delima ecehh (y)

TNH AR said...

Hahahaha alamak kantoi

NJ said...

Haha,
its ok la...
You still in your honeymoon kan...
So, try again???? heheh...


kalau dapat berita baik, jangan lupa bagitahu!!!
heheh

TNH AR said...

Aini: Dah confirm baru aku bgtau ye..heuw heuw~~~