.

Konco-konco

Time is Money

Tuesday, August 25, 2015

Keputusan Ujian Fizikal dan Kecergasan Inspektor 2015

Last time masa check result Dokumentasi aku xtau la aku ke atau website yg salah. Buka2 x keluar..aku rasa aku salah check kot. Last2 cmne ntah jumpe blog yg bagi tutorial nak semak baru la berjaya. Ni pun pening lagi x jumpe cara...blog hari tu pun x jumpe nak refer.

masa tu aku masuk sini terus http://sso.rmp.gov.my/AP/AP_SEARCH.aspx  then keluar ni haa

Eksesais pengambilan bagi jawatan Konstabel Lelaki (ujian fizikal) dan pengambilan jawatan Konstabel Wanita (temuduga) akan dilaksanakan mulai 01/09/2013 hingga 11/10/2013.
 
Hanya calon yang telah memohon dan mendaftar di laman web S.P.A mulai 25/03/2012 hingga 19/12/2012 akan disenaraikan dan boleh menyemak surat panggilan mulai 16/08/2013.
 
Bagi calon yang tidak disenaraikan, sila semak semula pada masa hadapan.
 
Calon yang memohon jawatan Inspektor dan Sarjan, eksesais bagi kedua-dua jawatan ini masih belum dibuka.

mmg salah laaa 2012 punye..hampeh. so make sure korang check betul2 jgn jadi cm aku.

follow this one...

Btw, result untuk ujian MIT untuk calon yg dah pergi ujian fizikal (dah selesai ujian fizikal dan larian 2.4km), boleh la start semak secara berkala (hari2) sebab bile2 je result untuk panggilan ujian MIT akan keluar.

Semak dekat website PDRM.

web pdrm klik sini -->  http://www.rmp.gov.my/

Then, klik menu ' e-perkhidmatan '   e-perkhidmatan

lepas tu klik pada logo 'Sistem Semakan Online SSO' 
Sistem Semakan Online


atau terus je klik sini nak senang ----> SISTEM SEMAKAN ONLINE (SSO) -

dan kemudian klik pada Status Pengambilan.


ok..result untuk ujian MIT x keluar lagi sebab dia keluar cmni haha (yes, berjaya jugak cari cara semak, kalau tak mesti slah masuk cm hari tu..follow je cara cam aku ajar ni)

PENGUMUMAN
 
ADALAH DI MAKLUMKAN BAHAWA UJIAN FIZIKAL JAWATAN INSPEKTOR LELAKI DIADAKAN DI SELURUH SEMENANJUNG, SABAH DAN SARAWAK BERMULA 03/08/2015 HINNGA 10/08/2015 DI TEMPAT-TEMPAT YANG TELAH DITETAPKAN.


CALON-CALON YANG GAGAL UNTUK MENGHADIRKAN DIRI PADA TARIKH DAN TEMPAT YANG DITETAPKAN ADALAH DIANGGAP TIDAK BERMINAT.


SEKIAN, TERIMA KASIH.
 
UNIT PENGAMBILAN
BUKIT AMAN

p/s: GOOD LUCK SEMUA !


Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

21 comments:

Anonymous said...

salam,

MIT dh kuar lum official punye result?

TNH AR said...

Belum lagi...kami2 ni pun masih menunggu. Still no update. Dah call bukit Aman, senarai baru belum keluar lagi.

Ateh said...

Lambatnye update page tok panggilan m.i.t nie kan..dgr2 dh ade intake inspektor ke pelapol skg ni..
Tggu turn kite plk..

TNH AR said...

ATEH: yup...mmg lambat. Ade prob dalaman kot. Yg dah panggil tu maybe budak2 Suksis.

Syadzrul Nizam said...

tumpang tanya...mcm mna nk check result m.i.t...sy bru je jwb exm tu..dia ckp lg 2 mngu pegi check sso..sy nk check tp x tau..

Faiz Is said...

Taip pdrm pastu klik pada sistem semakan online(sso)..then klik pada status pengambilan..msokkan ic dan klik semak...dia akan paparkan status

TNH AR said...

Yes betul tu. Cara nak check macam saya cerita dalam entry tu. Mls search web pdrm terus je klik link SEMAKAN SISTEM SEMAKAN ONLINE (SSO) yg ada saya sertakan dlm link. Result MIT panggilan untuk interview inspektor dah keluar. Harap maklum. Interview start januari hingga febuari 2016.

TNH AR said...

Yes betul tu. Cara nak check macam saya cerita dalam entry tu. Mls search web pdrm terus je klik link SEMAKAN SISTEM SEMAKAN ONLINE (SSO) yg ada saya sertakan dlm link. Result MIT panggilan untuk interview inspektor dah keluar. Harap maklum. Interview start januari hingga febuari 2016.

Muhd Firdaus said...

Admin tumpang tanya ,selepas saya pergi ke temuduga konstebel dan sudah bagi dokumen dan ujian fizikal . Saya dapat slip untuk membuat ujian mit tetapi pihak pdrm tidak tetap kan tarikh untk ujian mit.mcm mna saya ingin tahu tarikh untk buat ujian mit ? Bagaimana hendak tahu bila tarikh ujia mit dijalankan

Muhd Firdaus said...

Admin tumpang tanya ,selepas saya pergi ke temuduga konstebel dan sudah bagi dokumen dan ujian fizikal . Saya dapat slip untuk membuat ujian mit tetapi pihak pdrm tidak tetap kan tarikh untk ujian mit.mcm mna saya ingin tahu tarikh untk buat ujian mit ? Bagaimana hendak tahu bila tarikh ujia mit dijalankan

TNH AR said...

Muhd Firdaus: segala keputusan@result boleh check di website pdrm seperti yg ditulis dalam entry blog sy di atas. Termasuklah panggilan ujian MIT sekiranya berjaya(panggilan tu akan mention tarikh, hari, tempat ujian dan apa perlu bawa serta pakaian yg perlu dipakai).

TNH AR said...

Muhd Firdaus: segala keputusan@result boleh check di website pdrm seperti yg ditulis dalam entry blog sy di atas. Termasuklah panggilan ujian MIT sekiranya berjaya(panggilan tu akan mention tarikh, hari, tempat ujian dan apa perlu bawa serta pakaian yg perlu dipakai).

Anonymous said...

bila agaknya calon masuk pulapol untuk jawatan inspektor? any info

TNH AR said...

Anonymous: 18hb baru ni Bukit aman dah start call calon yg berjaya untuk intake Mei. Sape2 yg xdpt call tgu surat sampai jikalau keputusannya gagal. Klu xde surat maybe ade peluang utk 2nd intake bulan julai. Cuba call bukit aman cek nama.

Anonymous said...

alhamdulillah, terima kasih kepada admin, info, doa, dan etc dalam blog ini. doakan saya menjadi pegawai polis yang bertanggungjawab. (calon sabah)

Nisa Daus2913 said...
This comment has been removed by the author.
Nisa Ameer said...

Kuputusan temuduga mit utk konstabel wanita 2016 dah keluar belum eh?

TNH AR said...

nisa: Konstable saya xtau lah...hehe sorry

Tentang Hati said...

Hai nisa tnya awk dah ujian mit ya??blh bg info ujian mit mcm mn ya??

Tentang Hati said...

Salam..admin blh bg tps untk ujian mit 2 mcm mn ya??Susah x untk ujian 2??

Tentang Hati said...

Salam..admin blh bg tps untk ujian mit 2 mcm mn ya??Susah x untk ujian 2??