.

Konco-konco

Time is Money

Friday, November 16, 2012

Acitivity Cuti 13 Nov - 16 Nov

hihi...mereka2 tido..ate sempat la teman nak update entry cuti kali ni kejap..

it's so fun! Eventhough only the three of us this time (Kak Lang, Cilah-cousin and me)..Adik-adikku Aiman dangan Husna exam besar (SPM&STPM), so kaki kena ikat kat umah.

Kami sampai kat PD Selasa malam, tido umah abah kat Lukut, rumah ni kami buat macam rumah singgah, planning duduk sini nanti kot pas budak2 ni hbs sekolah.

Jalan2 kat PD dan alang-alang PD x jauh dari Melaka, kami berjalan ke Melaka juge. Pergi Melaka kebiasaannya ikut highway, tapi kali ni ikut jalan kampung through Teluk Kemang-Kuala Sg. Linggi-ALAM-Kuala Sg. Baru-Masjid Tanah-Sg Udang-Bandar Melaka.

Kat Melaka cuma sempat singgah area Christ Church Melaka dengan Dataran Pahlawan je pastu hari dah gelap..

PD kami explore port mandi baru mase ikut jln kg g Melaka. Pantai Tanjung biru...air die hijau, so nice. Tak mcm Teluk Kemang (keruh). Tanjung Biru ni gak sesuai untuk aktiviti berkayak sebab terlindung dari ombak besar. Dia macam teluk yang kiri kanan dilindung oleh tanjung. Next time nak berkayak la pulak, excited!

oh..x lupe jugak. Jumpe 1 port steamboat yg sedap!Lokasi kat  Embok Village Restaurant, Teluk Kemang. Xsusah pun nak cari, sebelah hotel Mayang Sari tu je. Belakang restaurant ni favorite port kami mandi mase kecik2, ade pokok besar tempat terjun dalam laut. Tapi dah kene tambak dek sebab nak bina hotel Mayang Sari. Sebelum ke Embok village ni kami terjumpe fun fair, so sempat singgah main..hihi, first time try Top Gun, gile kencang gayat...loya! Pastu naik mini roller coaster. Mujur la perut kosong, kalau x habis vomit..

the pictures:

































Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

2 comments:

ILI said...

sy cemburu........

TNH AR said...

hihi...jgn lah cemburu ^^