.

Konco-konco

Time is Money

Sunday, March 31, 2013

SKMM Rebate RM200 Handphone 3G

Alhamdulillah..akhirnye dapat jugek gune rebat ni after susah payah...aku mule daftar bulan 1 hari tu..mase tu mmg xbyk info kat mane boleh redeem rebat ni. Kedai ape dll. Kat website bgtau kat maxis, digi, celcom centre boleh rebat..aku usaha pegi celcom centre and maxis centre yg berdekatan tanye untuk redeem, semua reject. Hampeh..info x clear yg skmm bagi. Search2 kat internet dapat tahu seng heng boleh rebat, aku pun try seng heng dungun..and hasilnye sia2 sebab tinggal hp yg mahal2 je, galaxy young out of stock..aku siap tanye lg bile re-stock? 'Cik cube dtg isnin depan stock baru sampai'...to be safe aku mintak no fon, xde keje aku nk ngabihkan minyak dtg tp kang xde..hr isnin berikutnye call..hampeh pye seng heng, mmg die re-stock hp mhl je, galaxy young die x amek..pui.

Pastu merate la aku pegi..seng heng temerloh...pun same.

Mase tu xbyk kedai lg yg boleh rebat..limited. aku pun gv up...kebetulan jumpe org jual on9 hp2 nokia brand lame..make aku pun beli lah nokia daun present utk abah. Lupakan rebate yg hampeh ni..


Beberape minggu lepas tu nk dekat2 expired date rebat..aku terima email dr skmm, yg menyatakan rebate aku di lanjutkan hingga bulan 4, which means dr 1 bulan valid jd 4 bulan valid..ceh, aku dh beli hp baru nk offer lanjutkan.. mase ni dh byk kedai berdaftar utk rebat..so bertambah senang kepade rakyat belia..at last aku berjaya tebus rebat ni kt melaka tesco..bf aku gune tebus galaxy young..cume aku nk bgtau..

Klu rebate kat kedai biase pakej die tambah rm199 dan kene beli sim rm5 hotlink (klu kedai maxis) and top up rm30 =rm234. Kat digi centre cume tambah RM169 and sim digi Rm8.90..and perlu lah mempunyai pakej pelan data mne2 line. Mujur aku mmg pakai b.band..

Sape2 yg nak tau..meh aku bgtau jawapan utk soalan korang:
Kedai yg boleh redeem selalunye akan gantung banner or sticker skim 1 belia rebate rm200
Kedai biase selalunye gune pakej rm199+sim kad +top up rm30
Digi Rm169+sim rm8.90
Centre lain aku xtau
Kene tebus within the period yg slip tu bg, klu dh expired xboleh tebus dah, kene dftar semula after 2 bulan expired.
Mase dftar kene bwk slip, ic, lesen..lesen ntah la wajib ke x sebab mase aku tebus tu die mintak lesen...hurmm musykil jugak.

Jenis2 hp boleh refer kat kedai hp tu sendiri die offer ape..atau kat www.skmm.gov.my utk list  centre and hp yg di offer.

Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

banyak kedai yg dah kehabisan stok Handphone ALCATELE... Dimana lagi yg ada kawasan klang dan shah alam.. Info please..