.

Konco-konco

Time is Money

Thursday, June 7, 2012

Pahang-Shah Alam-Teluk Intan-Kerteh

Balik kampung hujung minggu baru ni best sangat2..

khamis petang tumpang kimi g kuantan terminal, then naik bas ke temerloh journey seperti biase.

lepas tu, jumaat pagi..ke JPJ hidupkan lesen..Yeay lesen dah penuh!!!

pastu g settle urusan bank kt Temerloh:
-settle tukar buku bank BSN (huk2..sian buku lame yg ada gambar org lidi kat kulit buku tu...kene gunting dgn akauntan)
-settle bukak akaun CIMB...(skrg hanya dgn cimb-clicks saye sudah bole byr bil b.band..hooorey)

petang Jumaat blk Jengka sekejap...dh lame xjenguk rumah jengka..then, sempat hantar kain pasang yg beli kat Paka hr tu kt jiran sebelah utk buat baju raye..hihi

Malam kami org gerak g Shah Alam...(buat ape?bkn nk g Perak ke jumpe kakak dgn si Adeeb montel?)...hehe

ade agenda tersirat actually..abah nk g audition kilauan emas kat Plaza Alam Sentral..

So, tibe di perkarangan PKNS dalam kul 2am. Nak buat ape?tido la ape lg dlm kereta..jimat kos =p
2.00am
pg2 esok nye dlm kul 6am, gerak g masjid Shah Alam mandi2 siap2 sume...solat.



then baru pegi PKNS blk.park kete kt situ..

tgu pye tgu...g cari abah kt PAS..hmmm, xde rezeki. Ramai sgt org nk masuk. Sampai ada yg bergaduh bagai. Tahun ni die turunkan syarat, umur 40 ke atas. Abah dah dapat borang daa..tp abah kate org tu ckp criteria dah diubah..die dh asingkan umur 40 dgn 50 ke atas. Abah terus rase gv up nk masuk..

Sian abah...huhu. xpe, abah kate tahun depan nk cuba lg. InsyaAllah, kite g yg kt Kuantan tahun depan ye abah, tahun ni kite dah terlepas yg kt kuantan, tinggal last destination audition kt Shah Alam ni je utk tahun ni..

xpe, kekecewaan ni terus hilang bile destinasi seterusnya adalah ke TELUK INTAN PERAK...ke quarters kakak jumpe Adeeb si  comel. dah pandai merangkak dah..duduk pun dah pandai. cume merangkak tu ketar2 lagi la..haha. comel. sabtu-isnin. 3 hari kami lepak sane. Isnin 10pm aku pun gerak ke Terengganu dgn naik bus ke Terengganu kt Terminal bas Kampar selepas ketiadaan tiket ke terengganu di Terminal Teluk Intan..

Sekian...hihi. 
  

Si kenit ni baru jage dari tido..xnk tdo da..terpakse la saye main dgn die sampai ngantok.








Berat ni tau...7kg!

gendong...gendong...gendong...
Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

No comments: