.

Konco-konco

Time is Money

Saturday, May 29, 2010

outing rini~




hr ni...setelah berabad lame xberjalan,aku,kak lang n kakak kuar g jln2 kt tloh dgn bdr pusat...

kt bdr pusat de expo cm ala2 jom heboh,sempena perlawanan tomoi tempatan dan antarabangsa...terjumpe la tauke raja lawak tu.pastu akak2 aku serbu booth Gila-Gila,dorg pye feveret buku.pastu kitorg ushar kedai pets,comel giler la winter hamster dgn robo pe ntah hamster,kecik...nk sgt bela,tp xde mase lak nk jage.

pastu kt temerloh g teman akak2 ku beli brg...
sampai kt 1 kedai yg penuh nostalgia, teman akak aku beli baju utk die g BTN,hmmm...nk tau,kedai ni mmg dr kami sek rendah sampai la sek menengah.ni la kedai yg abah and mama akan bwk utk beli baju dan kasut sekolah...kami pggil kedai ni kedai cine panjang ikut abah,abah pgil cmtu..hehe,abah kate,tokey die cine laki tu org N9,kire org kg la..tu sbb abah asek beli kt situ,jd regular customer...tp lepas sume ank2 abah dh besar,kami dh stop beli kt situ....even eman n na masih sekolah,tp dorg sume kn dah moden,mane nk beli kt kedai2 old scool cm kedai ni dh...kn?


kt kedai ni la aku beli kasut sekolah....baju sekolah...beg sekolah...stokin...bile nk bukak sekolah...kt kedai ni jugak lah aku beli uniform pengakap,lencana2 pengakap...sbb anak abah yg ni aktif sgt pengakap mase sek rendah,hehe..selalu meragam nk bende2 pengakap ni...bile masuk sek menengah,meragam lg..hehe,beli baju PBSM pulak,uniform putih pon kt kedai ni...Tq abah~

aku de tgkap some pictures of this shop,memories...da worthest memories...sayaaaaaaaaaaang abah dgn mama~

2 comments:

budakjengka88 said...

haha..aku tau kdai ni..ingatkan aku sorg je yg pggil kdai ni 'cine panjang'..hahaha..adoii..x sngka rupenye mmg famous name tu...
dulu kat t'loh ada supemaket PELANGI..ingat x ?? kat dpan stesen bas lame..populer gak mase tu..tp skunk ni dh bankrap kan..

to0n ieday said...

tau2...pelangi.tp belah dlm aku lupe da cmne..ko p0n pgil cine pjg?owh xsgke lak..hehe,org n9 tu psl ayah aku suke beli kt situ..hehe.xsgke same lak ye~