.

Konco-konco

Time is Money

Friday, June 12, 2015

Saya Shoping lagi online.. :)

Hai,
Assalam and good day~




Ya, merujuk tajuk entry cmtu laaah..shoping online lagi. Tips nak shoping online ni first tengok page tu aktif ke x. klu setakat post tahun tu ade due, pastu byk post tahun lepas better x payah. Pastu kena tengok die aktif x reply. Then, cari testimoni customer yg dah beli atau terima parcel dgn komen berpuas hati.

Yes, saye dh beli sepasang baju kurung Songket Maharani. Alkisahnya search FB2 penjual online baju kurung sebab nak mencari baju kurung untuk dipakai masa kenduri sepupu nanti. Sebelum ni scroll memang berkenan sangat ke Songket Maharani, ada my feveret colour (ala-ala Emerald Green) Dark Green, tapi memandangkan sepupu tema nye merah/merah bata saye pun beli la warna Magenta sebab selain warne2 tu ada Maroon juga, cume saye ni dh banyak baju warna maroon. Tapi lagi.........uwaaaaa last minit cousin tukar tema kenduri gold belah perempuan-purple belah lelaki. Baju dah beli, menyesal x beli Dark Green! :( ...first page yg saye jumpe ada jual yg habis stok tu jual dengan harga RM95. Then, cari page lagi satu (Baju Kurung Murah RM40) pun stok dah habis. But mybe memang dah rezeki last week scroll page Baju Kurung Murah RM40 dia re-stok Songket Maharani, apa lagi terus fast payment lah hahaha (gelojoh, nak2 RM80 je lagi murah dari first page tadi)...

Pakai je la kan...haha x same tema padan lah muke. Boleh pulak butik tu kate last minute x dapat sediakan warna yg dorang mintak. Nak cancel di katenye burn deposit, macam cipan x perangai?...kepada butik2 di luar sana, jgn buat naye mcm ni, barang hantaran pun dah beli ikut warna asal. Nak maju jaga lah customer.

Baju ni boleh jugak pakai as baju raya, tp tengok la sebab baju raya dah buat kat jiran sebelah hihihi..kain pasang printed batik beli kat Pasar Payang Kuala Terengganu. I am SUPER HAPPY!

Thank you Hana...next time shoping lagi kat page you. Trusted seller, saya recommended sesiapa yang nk cari baju kurung atau dress. Boleh cari di FB Baju Kurung Murah RM40.

Ini lah bajunya :)



Line leaf top Pictures, Images and Photos onion head Pictures, Images and Photos

No comments: